}); Gebelikte Kabızlık Nasıl Önlenir? | İncilay yemek tarifleri blogu

Gebelik Kabızlık

Gebelikte Kabızlık Nasıl Önlenir?

Gebelik sürecinde hormonlar bağırsakları gevşetmeye başlar.Ağır duruma gelen rahim bağırsaklara basınç yapar.Bu durum hamilelik boyunca kabızlığı meydana getirir. 

Genellikle kanamalar için reçete edilen demir hapları kabızlığa neden olmaktadır. 

Gebelikte kabızlığı önlemenin doğal yolu bol su içmek,taze sebze ve meyve tüketmekten geçmektedir. 


Kendi Kendinize Yardım Edebilirsiniz 

Gebelik sırasında doktorunuzun önerdiği düzenli egzersizleri yaparak kabızlığın önüne geçebilirsiniz. Germe egzersizleri yapma, uygun suda yüzme ve yürüyüş yapma sorunu çözecektir. 

Özellikle tuvalette ayaklarınızın altına  bir kitap  yığını üzerine koyarak oturmanız dışkınızın rahat çıkmasını sağlayacaktır. 

Genellikle kabızlık sorunları gebelikten sonra kaybolmaktadır. 


Yediğimiz Besinlere Dikkat Etmelisiniz


Günde en az 15 gram lif yiyerek kabızlığın önüne geçebilirsiniz.Fasulye,bakliyat,erik Ve kuru meyve gibi yiyeceklerde bol miktarda lif bulunmaktadır.Lifli gıdalar bağırsakta su tuttukları için dışkının sertleşmesini önlemektedir.Günlük önerilen maksimum lif miktarı ise 30 gramdır. 

Bağırsak hareketlerinde kasların önemi büyüktür. Doktorunuzun önerdiği düzenli egzersizler kaslarınızı güçlendirerek daha iyi duruma getirecektir. 

Gebelik sırasında kabızlığı önleyen ilaçlar kullanırken dikkatli olmalısınız.Mutlaka ve mutlaka konu alanında uzman bir hekime danışarak ilaç almalısınız.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt