}); Kalıcı Kilo Vermek İçin Nasıl Diyet Yapılmalı? | İncilay yemek tarifleri blogu

Kalıcı Kilo vermek

Kalıcı Kilo Vermek İçin  Nasıl Diyet Yapılmalı?

Diyet yapanların en büyük isteği ve hedefi kalıcı kilo vermektir.Peki ama bu nasıl olacak?Kalıcı bir şekilde kilo vermek için yapılacaklar nelerdir?

Diyet Uzmanları kaliteli diyet yapmanın sırlarını açıklarken kararlılık ve azim üzerinde de sıkça duruyorlar. 

İşte kalıcı olan diyetin püf noktaları;

Diyet Yemeklerine Kesinlikle Tuz Koymayın!!!
tuz yasağı

Aşırı kilolardan dolayı vücudumuzda tuz ve ödem birikimi oluyor.Bu ödemler genellikle basen,bel ve göbek çevresinde birikiyor.Vücut tuz aldıkça bu şişkinlikler daha da çoğalıyor.Uzmanlara göre günlük tuz tüketim miktarı 4 veya 5 gram,bu ölçülerden fazla alınan tuz vücuda zarar veriyor.Ödemi çoğaltıyor.Gün içinde 2-3 fincan şekersiz yeşil çay tüketerek ödem sorunuza çözüm bulabilirsiniz.Yeşil çay ödem çözmede en etkili çaydır..


Kahvaltısız Diyet Olmaz!!!
geniş kahvaltı

Çoğu kez zamansızlık ve iştahsızlık gibi nedenlerle kahvaltı yapmayız.Ancak kahvaltı günün en önemli öğünü..



Beslenme uzmanlarına göre kahvaltının atlatılması gelecek öğünde daha fazla yemek yemeye sebep oluyor.Bu şekilde ani yemek yemek ise metabolizmanın düzensiz çalışmasına etki ederek daha fazla yağ depolanmasına neden oluyor.Bu şekilde ani yemek yemek kan şekeri düzenini de bozarak insülin direncini arttırıyor.

Yapılan araştırmalara göre güne kahvaltı ile başlayan diyetler başarıya ulaşmış aynı zamanda kalıcı kilo  vermenin anahtarı olmuştur.



 Bol  Bol Su İçin!!!
kadın su içiyor



Su vücudun gereksinim duyduğu temel ihtiyaç...Çoğunlukla su yerine çay veya benzeri içecekleri tercih ederek su içmeyi ihmal ediyoruz.Özellikle kış günlerinde...

Metabolizmanın düzenli çalışması ve yağ yakımının sürekli olması için düzenli su içmek şart.Peki günde ne kadar su içmeliyiz?


Susama hissine bağlı olarak uzmanlar günlük ortalama 10 bardak su içilmesi gerektiği tavsiyesinde bulunuyorlar.


Diyet İçin Tahlil Şart!!!



Kilo vermenin büyük zorluklarından biri de beslenme alışkanlıklarıdır.Gece yemek yemek,ani yemek yemek,yemek yeme takıntıları, şekerli veya  tuzlu yemek alışkanlıkları......


Bu zorluklar metabolizma hızını olumsuz etkileyerek kilo vermenizi engelleyebilir.Mutlaka metabolizma uzmanına danışarak  tahlil yaptırmalısınız.Diyet listelerini ise bu uzman hekimden almalısınız.



 Spor Ve  Diyet Kardeştir Sporsuz Diyet Olmaz!!!
spor yapan kadın

Spor aynı zamanda sağlıklı bir yaşamında anahtarıdır.Metabolizmanın düzenli çalışması mutlaka spor yapılmalı...

Peki haftada kaç gün spor yapmalıyız?Düzenli bir şekilde haftanın 3 günü yapılan spor yağ yakımını hızlandırarak kalıcı kiloya zemin hazırlıyor.

Özellikle sabah yürüyüşleri insülin direncini azaltarak şeker hastalıklarının önüne geçiyor.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt