}); Haşhaşlı Revani | İncilay yemek tarifleri blogu

Haşhaşlı Revani  Tarifi


Haşhaş ile yapılan tatlılar genelde çok lezzetli olur.Revani haşhaşlı da bu lezzetler arasında çoktan yerini aldı.

İşte haşhaş revanisi için malzeme listemiz;

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un

Yarın su bardağı mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için ;
1.5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Üzeri için;
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şeker bir kaba koyulup köpürene kadar çırpılır. Ardından diğer tüm malzemeler eklenip mikserle karıştırılır.Un elenmiş olursa kek daha pürüzsüz ve yumuşak oluyor.Karışım tart kalıbına dökülüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti içinde su ve şeker ocakta kaynatılır. Bir iki damla limon sıkılır. Kek fırından çıkartılıp 5 dakika bekletilir. Ardından şerbeti dökülüp soğumaya bırakılır. En sonunda krem şanti sürülüp, süslemesi yapılır. Dolapta 2 saat bekletildikten sonra servise hazırdır. 

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt