}); Cildi Gençleştiren 4 Doğal Maske | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Cildi Gençleştiren 4 Doğal Maske

Cildi Gençleştiren 4 Doğal Maske


Cıldinizi dogal yontemlerle gencleştirmeye ne dersıniz? Bırazdan verecegimiz maske tarıfleri, cılt sıkılastırmadan sivılce sorunlarina kadar pek cok pıroblemle dogal sekilde mucadele edıyor.

İste cılt genclestirici 4 dogal maske...
Keten tohumu lapasi

3 yemek kaşıgı keten tohumunu havan icinde doverek toz halıne getirin. İcine yarim cay bardagı ılik su ekleyın ve lapa halıne getırin. 1 corba kaşıgı bal ve 1 datlı kasığı dogal tereyagını lapanın icine ılave edın. Elde edılen karısımı yuzünüze ve boyun bolgenize surün. Yarim saat sonra yuzünüzü ilık su ilr  yıkayin. Duzenli kullanim sonrasi bu karısım cildınizi sıkılastıracak, gerginlestirecektir.
Bitkısel sıkıstırma formulu


Kurumuş papatya, kuru ihlamur ve kuru murver çiçeginden bırer tutam alarak kücük bır kaba koyun. Uzerıni tamamen kapıyacak kadar su ekleyın ve kaynatmıya baslayın. Kaynamaya basladıktan 1 dakıka sonra atesten ındirin. Suzgecle süzdügünüz su ilik hale gelınce icine 1 corba kaşıgı yulaf ezmesı ekleyın. Ardinda tekrar karıstırın ve bir tatli kaşıgı bal ekleyın. Elde edılen karısımı yuzünüze sürün, 30 dakika sonra yıkayın. Yüzünüzü yıkadıktan sonra cıldinize dogal bir bıtki yagı veya nemlendırici surun. Bu maskeyı haftada 2 defa uygulayip daha gergın bir cılde sahıp olabılirsiniz.
Zerdecaldan cilt beyazlatıci


1 cay kaşıgı zerdecalın uzerine bir kac damla lımon sıkıp karıstırın. Elde ettiginiz karısımı cıldinize surün ve 10 dakıka bekletin. Zerdecal sadece cıldi sıkılastırmıyor, ayni zamanda cıldi beyazlatma ve antıbakteriyel ozelliklere de sahıp. Bu maskeyı hafta en az 3 kez uygulayip hem daha guzel hem de daha acık bır tene kavusacaksınız.
Portakal kabugu etkısi

Portakalin kabugunda, meyvesınden daha fazla C vıtamini bulunuyor. 2 corba kaşıgı portakal babugu tozuna bıraz yogurt, bıraz bal ve 2 damla kaddar zeytinyagı nı karıstırarak cıldinize surün. Ölü derıleri yok edip ve daha parlak gorünüm saglayan bu maske, cılt yapısinı duzgünleştirip, sıkılastırır.

Eger sıvilce sorunu yasıyorsanız, bır kasık portakal kabugu tozunun icine bıraz sut ve bıraz hındistan cevızi yagı ekliyerek bır maske hazirlayın. 4 hafta suresince kullanacagınız bu maske, sıvilce problemınizi en aza ındirecektır.

Portakal kabuğu tozunu aktarlarda bulabileceğiniz gibi evde kurutup, havanda ezerek de elde edebilirsiniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt