}); Şiddetli Adet Sancısı Neden Olur? | İncilay yemek tarifleri blogu

 Adet Sancısı

Şiddetli Adet Sancısı Neden Olur?

Adet dönemlerinde her kadının az veya şiddetli ağrısı olabilir.Ama bazı ağrı türlerinde dikkat edilmelidir.Özellikle adetten 10 gün önce ağrı başlıyorsa mutlaka doktora gidilmelidir.


Ağrıların sebepleri yumurtalıklarda kist veya myom olabilir.Sorunun net anlaşılabilmesi için mutlaka konu alanında uzman hekime danışılmalıdır.Ertelemek sorunu büyütür tedaviyi zorlaştırabilir.

Soru cevap üzerinden konuyu netleştirmeye çalışalım.

SORU 1:Aşılama öncesinde genetik taramama yapılıyor mu?

CEVAP 1:Genetik taramalar aşılama öncesi yapılmamaktadır.Bu durum sadece tüp bebek yöntemi sırasında yapılır.Bunun içinde hem eşinizin hemde sizin genetik taraması yapılmalıdır.



SORU 2:Yaşım 33.Adetlerim düzenli fakat 10 gün öncesinde ağrılarım başlıyor.Ağrının kesilmesi için ağrı kesiciler içiyorum.Bir sıkıntı yaşar mıyım?

CEVAP 2:On gün önce başlayan ağrılar normal değildir.Bunun sebebi yumurtalıklarda kist veya myom olabilir.Tedavi gecikmeden konu alanında uzman hekime başvurmalısınız.



SORU 3:Yaşım 45.Adet kanamalarımda azalma  var.Adet dönemlerimde çok terliyorum.Menopoza gireceğim diye korku içindeyim.

CEVAP 3:Ülkemizde menopoz ortalaması 50-55 yaş olarak ölçülmüştür.Yaşınız henüz 45.Ortalama ölçüm dikkate alındığında menopoz için erken olduğunuz söyleyebiliriz.Menopozun gerçekleşmesi için 1 yıl süre ile hiç adet görülmemesi gerekir.Sizin menopoz öncesi dönemde (perimenopoz) döneminde olduğunuz kanaatindeyim.Konu alanında uzman doktora danışarak menopozu geciktirebilirsiniz.



SORU 4:6 yıllık evliyim.Eşim ile çocuk istiyoruz fakat olmuyor.Eşim sık ağrılı adet oluyor.Doktora gittik.Fakat verdiği ilaçlar fayda vermedi.Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP 4:Öncelikle çocuk sorunu için konu alanında uzman doğum uzmanına başvurmalısınız.Sık adet görmek 10 gün öncesinde gerçekleşiyor ve düzensiz oluyor ise enfeksiyon belirtisi olabilir.Bu konuda da mutlaka en yakın hekime ulaşmalısınız.

*Fotoğraf:www.akşam.com.tr

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt