}); Kırma Yeşil Zeytin | İncilay yemek tarifleri blogu

Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır?Faydaları Nelerdir?


Malum zeytin zamanı, yapmadan olmaz. İçinde hiçbir kimyasal , koruyucu katkı maddesi olmadan, doğanın bize sunduğu mucizevi yiyeceği,doğal fermantasyon sürecinde evde hazırlamak çok kolay.


Çabucak zeytin olsun ama yeşil renkli ve diri kalsın derseniz;

Yıkanmış, kırılmış zeytinleri bir kavanozun içerisine yerleştirdim.Üzerine %10 oranında salamura kalın iri tuz ekledim ve kavanozun kapağını sıkıca kapattım.

Üç gün gidip gelip kavanozu salladım.Zeytinler iri olduğu için 10 güne çıkardım süreyi ve bu süre de aklıma geldikçe kavanozu salladım.

  Bu işlem ile tuzun zeytine işlemesini sağladım.


Sonrasında içine içme suyu ekledim ve 3-4 günde böyle bekledi.Suyunu değiştirdim.

İçinden yenecek kadarını 1 gün önce suya koyulup, kalan kısım tuzlu suda bekleterek devam edecek süreç. Tuzunu o şekilde damak tadınıza göre baştan ayarlayın derim.


Tabakta tuzu gitmiş zeytini limon,zeytinyağı, kekik çetene tohumu ile tatlandırdım.Sonuç bu zeytine bayıldım.Fakat;


"Uzun süreli saklanır mı bilmiyorum ama deneyeceğim."

Kırma Yeşil Zeytin Faydaları Nelerdir?

  • Zeytin kandaki fazla kolestrolü giderir.
  • Zeytin kan basıncını kontrol eder.
  • Zeytin, meyve ve sebze alternatifi olarak diyet lifi kaynağıdır.
  • Zeytin vitamin E için mükemmel bir kaynaktır.
  • Zeytin antioksidan olarak hücreleri korurlar.
  • Zeytin, Alzheimer, iyi huylu ve habis tümör gibi dejeneratif hastalıkların, daha az ciddiyetli varikoz damarları ve boşlukları da dahil olmak üzere etkilerini azaltır.
  • Zeytin, miyokard enfarktüsü veya derin damar trombozu (DVT) ile sonuçlanabilecek kan pıhtını önlemeye yardımcı olur.
  • Zeytin hücre zarlarını kanser gibi hastalıklara karşı korur.
  • Zeytin anemiye karşı mükemmel bir korumadır.
  • Zeytin doğurganlığı ve üreme sistemini geliştirir.
  • Zeytin, özellikle oksidatif stres ve kronik viral hastalıklar sırasında sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmasında önemli bir rol oynamaktadır.
  • Zeytin besleyici ve sodyum, potasyum, magnezyum, demir, fosfor ve iyot gibi mineral içeriği bakımından zengindir.
  • Zeytin, gerekli vitaminleri ve amino asitleri sağlarlar.
  • Zeytin, kalbi korumak için yararlı özelliklere sahip olan oleik asidi içerir.
  • Zeytinler, beyindeki oksidatif stresini azaltan doğal bir kimyasal olan polifenoller içerir. Böylece günlük porsiyon bir zeytin yiyerek hafızanızı% 25'e varan oranda geliştirmeye yardımcı olur.
  • Sadece bir fincan zeytin büyük bir demir oranı – 4.4 mg.
  • Siyah zeytin, cilt yumuşaklığını ve cildi sağlıklı tutan oleik asidi içerdiği için kırışıklıkların görünümünü% 20 oranında azaltabilir.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt