}); Grip Çayları Ve Hazırlanışları | İncilay yemek tarifleri blogu


İlaç Kadar Etkili Grip Çayları Ve Hazırlanışları
Doğal takviyeler ile gripten kurtulmanız mümkün.Doğal çayları içerek hastalık sürecini daha kolay atlatabilirsiniz.Peki hangi çay grip tedavisi için ne kadar etkili oluyor?Buyurun inceleyelim;


Ada çayı
Antiseptik bir bitki olan ada çayı  özellikle iltihap tedavisinde etkili sonuçlar vermektedir.Yapılan araştırmalarda yutak ağrılarının ada çayı ile azaldığı tespit edilmiştir.
Bitki uzmanları ada çayı ve ekinezya karışımından hazırlanacak kürün lokal antiseptik ilaçlardan daha etkili sonuç verdiğini söylemektedirler.Üstelik lokal ilaçlara göre yan etkisi sıfır-yok olarak değerlendirilmektedir.


Ada Çayı Nasıl Hazırlanır?
8-10 adet yaş yaprağı ya da 1-1.5 çay kaşığı ufalanmış kuru yaprağı, 3 büyük çay bardağı suyla birlikte ufak bir tencereye ya da bir cezveye koyun. Su kaynayana kadar ateşte tutun.Altını kapattıktan sonra 5-6 dakika daha bekletip süzün. Tadını biraz hafifletmek için limon dilimlerinden ve bir tatlı kaşığı baldan faydalanabilirsiniz. 

Papatya Çayı
Eski çağlardan beri tıp içinde her daim yerini bulan papatyanın çayı rahat bir uykuyu sağlayarak grip hastalığı tedavisinde fayda veriyor.
Hoş tadı ile kafein içermeyen bu mucizevi bitkinin yatmadan yarım saat önce içilmesi tavsiye edilmektedir.


Papatya Çayı Nasıl Hazırlanır?
2-3 yemek kaşığı kurutulmuş papatya çiçeğinin üzerine yarım litre kaynamış su ekleyerek 3-5 dakika demlenmesini beklemeniz yeterli. Daha sonra papatyayı süzerek çayınızı içebilirsiniz. Tatlandırmak için bal ya da bir kaç damla limon ekleyebilirsiniz. 


Nane Çayı 
Ferahlatıcı özelliğe sahip nane çayı boğaz şişliklerinin tedavisinde etkili olmaktadır.Yutaktaki sertliği yumuşatarak ağrıyı hafifletmektedir.

Nane Çayı Nasıl Hazırlanır?

6-8 bardak sıcak suyun olduğu demliğe poşet çayı veya nane yapraklarını yerleştirin ve 4-6 dakika bekleyin. Nane çayınızı biraz limon ve bir miktar şeker ile de tatlandırabilirsiniz.

Zencefil Çayı
Bakteri öldürücü ve iltihap önleyici olarak bilinen zencefil çayı boğaz enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir.

Zencefil Çayı Nasıl Hazırlanır?
Zencefil çayı yapımında kullanacağımız miktar, bir diş sarımsak ya da çay kaşığı büyüklüğünde olmalıdır. Bundan önce de zencefilin ince dış kabuğunu soymanız gerekir.Zencefil - bal çayında oranlar, bir tatlı kaşığı bal, bir çay kaşığı zencefil, bir su bardağı. Karışımı 10 dakika kaynatmanız yeterlidir. 


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt