}); Pofuduk poğaça | İncilay yemek tarifleri blogu

Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır?


Pofuduk poğaça yumuşaklığı ile sevilen poğaçalar arasında yer alır.En büyük özelliği ise doyurucu olmalarıdır.


İşte yumuşak poğaçanın malzemeleri;

  • 3 poşet kabartma tozu
  • 2 su bardak yoğurt
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 4,5 ile 5 su bardak aralığında un
  • Üzeri için 1 yemek kaşık pekmez
  • Üzeri için su
  • Üzeri için çörek otu,susam ve haşhaş


Puf puf Poğaçanın Tarifi

Yoğurma kabı içine bütün malzemeleri alın ve karıştırın.Elinize yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.Bende un ölçüsü 4,5 su bardaktan biraz fazla oldu.Siz dikkat ederek ekleyin.
Hamurdan parça hamurlar kopartın.Dilerseniz içine zeytin ekleyebilirsiniz.Sadesi de güzel oluyor.

     Ben okulda yesinler diye çocuklarıma hazırladım.Poğaçanın protein değerini arttırmak için içine çekirdeklerinden ayırdığım zeytini ekledim.

   Parça hamurlara yuvarlak şekil verdikten sonra su ile açtığım pekmezi üzerilerine sürdüm.Susam ve haşhaş serpiştirdim.Sonra 200 dereceli fırında pişirdim.Poğaçalar puf puf oldu.

  Peki siz okula giden çocuklarınız için evde poğaça hazırlıyor musunuz?Okul  kantinlerinde satılan hazır fabrikasyon poğaçalara bakış açınız nedir?Yorumlarınızı bekliyorum.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt