MALZEMELER
3 Adet yumurta
3 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı irmik
2 Adet portakal
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1,5 Su bardağı un
Şerbeti için
•3 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı su
Yarım limon
3 Su bardağı su
Yarım limon
10 KIŞILIK ÖLÇÜDÜR
HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabının içerisine
yumurtayı kırıyoruz. Toz şekeri dökerek
mikserle 5 dakika kadar karıştınp
köpürtüyoruz. Bir kase içerisinde
vanilyayı, unu, irmiği kabartma tozunu
karıştırıp köpürtülmüş yumurtanın
üzerine döküyoruz. Portakalları ince
yerinden rendeleyip bir tanesinin de
suyunu sıkıp yumurtanın üzerine
alıyoruz. Bu harcı diğer taraftaki un ve
irmik karışımının üzerine döküp
karıştırıyoruz. Yağlanmış unlanmış firın
tepsisine döküp önceden isitılmış 170
derecelik fırında 30-40 dakika
pişiriyoruz. Fırından çıkınca ilıkken
soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti
çekince dilimleyip servis ediyoruz.
Üzerine kaymak veya köpürtülmÜŞ şabi
koyabilirsiniz. Findık veya fıstık
serpebilirsiniz.
yumurtayı kırıyoruz. Toz şekeri dökerek
mikserle 5 dakika kadar karıştınp
köpürtüyoruz. Bir kase içerisinde
vanilyayı, unu, irmiği kabartma tozunu
karıştırıp köpürtülmüş yumurtanın
üzerine döküyoruz. Portakalları ince
yerinden rendeleyip bir tanesinin de
suyunu sıkıp yumurtanın üzerine
alıyoruz. Bu harcı diğer taraftaki un ve
irmik karışımının üzerine döküp
karıştırıyoruz. Yağlanmış unlanmış firın
tepsisine döküp önceden isitılmış 170
derecelik fırında 30-40 dakika
pişiriyoruz. Fırından çıkınca ilıkken
soğuk şerbeti döküyoruz. Şerbeti
çekince dilimleyip servis ediyoruz.
Üzerine kaymak veya köpürtülmÜŞ şabi
koyabilirsiniz. Findık veya fıstık
serpebilirsiniz.