}); Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır | İncilay yemek tarifleri blogu

 

ayva tatlısı

Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

   Mis kokulu ayvalar  tezgahlarda yerini almaya başladı. Ayva tatlısı yapmak için öncelikle ayva seçimine dikkat etmelisiniz? Peki ayva tatlı yapmak nasıl ayvaya seçmeliyiz? İşte yanıtı;
   Ayvalar meyvenin kokusu olan ayva kokusu  net bir şekilde tezgaha yöneldiğinizde hissetmelisiniz. Ayvalar sarı renkli ve orta boyda olmalı. Mümkünse çekirdeği büyük cins olan ekmek ayvası almalısınız.

Ayvadan tatlı yapmak için kullanılacak malzemeler;
  • 2 tane ekmek  ayvası
  • 1 tatlı kaşık nar çiçeği-Hibuskus adı ile de satılır.
  • 2 yemek kaşık toz şeker
  • 2-3 tane karanfil
  • 1 su bardak su
Ayva Tatlısı Tarifi
   Öncelikle ayvaları ince bir şekilde soyun. Soyduğunuz ayvaları su dolu derin kap içe atın. Bu işlemi kararmaması için yapıyoruz.
  Soyduğunuz kabukların yarısını pişirme tenceresi altına yerleştirin. Ayvaların çekirdeklerini de bu kabukların üzerine ekleyin. Çekirdekler ve kabuklar ayvaya jöle kıvamı verecek aynı zamanda kırmızı rengini verecektir. Soyduktan sonra eşit böldüğümüz ayvaları tencereye yerleştirin. Sonra nar çiçeklerini ekleyin.
 Her ayva için 1,5 yemek kaşık toz şeker ekleyin. Bir su bardak su ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Ayvalar yumuşak bir kıvam alınca ocağı kapatın. Soğuk duruma gelince üzerine kaymak ceviz veya istediklerinizi ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Bu içeriğin daha fazla okuyucuya ulaşması için sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Sitemizin devamlılığı için site içindeki reklamlara tıklayarak sitemize destek olabilirsiniz. Afiyet olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt