}); Kış Çayı Nasıl Hazırlanır | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » » Kış Çayı Nasıl Hazırlanır

kış çayı

  Kış Çayı Nasıl Hazırlanır?

  Kış mevsiminin başlamasıyla gribal hastalıklar başlar. Vücut bağışıklığı düşer. Bağışıklığımızı güçlendirmek için çeşitli bitki çaylarını karıştırarak kış çayı hazırlarız.

Peki kışa özgü çay hazırlamak için hangi bitki çaylarını karıştırmamız gerekiyor? İşte malzemelerimiz;

  • 1 tane ekinezya çiçeği
  • 1 tutamcık ıhlamur
  • 3-5 adet meyve kuşburnu 
  • 2-3 taneli karabiber
  • 1 dilimcik taze zencefil
  • 1 çay kaşık portakal kabuğu rendesi
Eğer bu malzemeleri ayrı bulamıyorsanız. Hazır paket ürünlerde alabilirsiniz .Demleme şekli aynıdır.
Kışın çay hazırlamak için tüm malzemeleri önceden kaynatılmış su içine ekleyin. On dakika süre ile bekleyin. Süre sonunda üzerine limon dilimi ekleyerek şekersiz şekilde için.

Kış Çayı Nelere İyi Gelir?
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vücudun direncini arttırır.
  • Balgam söktürür.
  • Akciğere yapışmış balgamı söker.
  • Burun akıntısını dindirir.
  • Gripten kaynaklı kırgınlığı alır.

Bu içeriğin daha fazla okuyucuya ulaşması için sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Sitemizin devamlılığı için site içindeki reklamlara tıklayarak sitemize destek olabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt