}); Cevizli Revani Nasıl Yapılır? | İncilay yemek tarifleri blogu

Cevizli Revani

Cevizli Revani Nasıl Yapılır?

Soğuk havaların iç ısıtan lezzeti cevizli revani baklavaya rakip tatlılar arasında yer alır.

Peki içi cevizli revani nasıl yapılır? İşte malzemeleri;

4 yumurta

1 su barda toz şeker

1 su bardak yoğurt 

1 su bardak sıvı yağ

1 su bardak un 

1 su bardağı irmik

1 kahve fincanı çekilmiş ceviz

1 paket kabartma tozu 

1 cay kaşık karbonat

1 paket vanilya

 Tarifi

4 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri çırpma kabına alalım koyulaşana dek çırpalım.

Üzerine 1 su bardağı yoğurdu ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar çok az çırpalım 1 su bardağı un 1 su bardağı irmiği ve 1 kahve fincanı çekilmiş cevizi ekleyelim.1 paket kabartma tozu 1cay kaşığı karbonatı ve 1 paket vanilyayı ilave edip çok az çırpalım. Yağlanmış  kalıba dökelim 170 derecede pişirelim...

Şerbeti için 2 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu 1 kahve fincanı portakal suyunu kıvam alıncaya kadar kaynatalım indirmeye yakın bir kaç damla limon suyu ekleyip bir iki dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Ilık şerbeti ılıyan kekin Üzerine gezdirelim...deneyeceklere afiyet olsun

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt