}); Deveci Armut Faydaları | İncilay yemek tarifleri blogu

Deveci Armut Faydaları


Her meyve gibi armut da mevsiminde tüketildiğinde bir çok yarar sağlar. Ülkemizde armudun çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu türlerden en çok sevilen ve tüketileni deveci armududur.

Deveci Armut Faydaları

Deveci armudu sert yapıda olmasına rağmen hasat edildikten sonra bahçeden mutfağımıza ulaşana kadar olgunlaşmaktadır. Sert yapılı olmasına rağmen tat oranı diğer armut türlerine göre daha fazladır.

Şimdi Deveci armudunun faydalarına bakalım;

Devecinin armudu kabukları soyulmadan tüketilen bir meyvedir. Armudun kabukları meyvenin içine göre daha besleyici ve yararlıdır.

Beslenme uzmanları armudun bol su ile yıkandıktan sonra kabukları ile tüketilmesi gerektiğini önermektedirler.

Peki deve armudunun kabuklarında neler var?

Armudun kabuklarında bol miktarda lif bulunmaktadır. Bu lifler ise meyve özünü sindirmede sindirime yardımcı olmaktadır.

Armut içinde yüksek miktarda C vitamini bulunmaktadır. Vitamin C ise bağışıklığı güçlendirmektedir.


Armut kabukları iltihap önleyici özelliğe sahiptir. Özellikle burunda meydana gelen iltihapların tedavi edilmesinde yemek içlerine  armut kabukları eklenmesi uzmanlarca tavsiye edilir.

İçeriğinde bol miktarda K vitamini bulunur. K vitamini ise kanın pıhtılaşmasını engellemede önemli rol oynamaktadır.

Vitamin K aynı zamanda gelişim çağındaki çocukların kemiklerinin gelişmesine fayda vermektedir.

Cilt sağlığına iyi gelir. Cildi güzelleştirir.

Kalp dostu meyveler arasında yer alan Develi armudu mide yanmasına engellemektedir. Soğuk algınlığına iyi gelerek gribal hastalıların oluşmasını engeller.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt