}); Kestane Nasıl Pişirilir? | İncilay yemek tarifleri blogu

Kestane 

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestaneyi doğru pişirmezsek fırında fazla pişip kuruyor yada tam açılmıyorlar. Yıllaca başarısız sonuçlanan tüm denemelerin sonucunda garantili kestane pişirme tarifini paylaşmak istedim:


🌰Kestaneleri sıcak su ile tamamen temizlenene kadar yıkıyoruz.
🌰Bıçak, falçata yada kestane çizici aparatla çok derin olmayan yatay-dikey kesikler atıyoruz.
🌰Kestaneleri çizerken fırınımız en az 200 derecede ısınmalı.
🌰Tamamen ısınmış fırının içine çizik kestaneleri koyduğumuz tepsiyi yerleştirip hızla kapağını kapatıyoruz.

🌰Çok kısa süre pişecek. 10 dakika içinde kestaneler açılmaya başlayınca bir kaç dakika daha diğerlerinin de açılmasını bekleyin. Asla daha fazla pişirmeyin. Hemen soğuk bir tabağa çıkarın. Çayı koyup soymaya başlayana kadar en iç kısmı da pişmiş oluyor.
Not: Çizdikten sonra kestaneye su değmemeli. Yoksa rengi ve tadı farklılaşıyor.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt