}); Muzun 5 Farklı Hali | İncilay yemek tarifleri blogu

 

Muzun 5 Farklı Hali

Muzun 5 Farklı Hali

Muz potasyum kaynağı doyurucu bir meyvedir. Muz aklımızda hep sarı renk olarak yer tutsa da renk değişime uğramış muzun yararları pek bilinmez.

İşte muzun 5 farklı hali ve yararları;

Birinci bölgede yer alan yeşilimsi renk mükemmel bir probiyotik kaynağıdır. Uzmanlar bu kısmın özellikle sindirim sorunu yaşayanlar için kabukları ile tüketilmesini önermektedir.

İkinci bölge yüksek lif içerir aynı zamanda bu bölgenin şeker oranı düşüktür. Diyabet hastaları veya az şeker tüketmesi gereken kişiler için idealdir.

Özellikle yaşı ilerlemiş yetişkinlerin çocuklarına bir iki ısırık ye geri kalan yerini ben yerim demelerinin sebebi de budur.

Dördüncü bölüm vitamin ve mineral bakımından fakir olmasına rağmen antioksidan bakımından en zengin olan yeridir.

Beşinci bölüm şeker oranı yüksek lif ve probiyotik miktarı düşük olan bölümdür. Özellikle çocuklar bu bölümü çok sever ve tüketirler.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt