}); Sütlaç Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu

 



Sütlaç

Sütlaç Tarifi

Hafif tatlılar, baklava künefe gibi ağır tatlı sevmeyenler için harika bir seçenek. Hafif tatlı denince ilk akla gelen sütlaçtır. İşte pirinçten yapılan sütlacın malzemeleri;

Bir kilogram süt, bir çay bardak pirinç,iki su bardağı su,bir çay bardak toz şeker,bir çay kaşık nişasta

Malzemelerimiz bu kadar.Şimdi sütlaç nasıl yapılıyor?Sütlacın yapılışını aşama aşama anlatayım;

1.Suyu geniş bir tencereye alalım ve kaynatalım.

2.Pirinçleri iyice yıkayalım.Üzerindeki beyaz tozu gitsin.

3.Yıkanan pirinçleri tencereye koyup ateşi de kısarak pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.

4.Harlı ateş olmasın birde suyun çekme sırasında dibinin tutup yanmamasına dikkat edelim. Yani başında bekleyeceğiz bu aşamada mecburen :)

5.Suyu çekince üzerine süt ekleyelim. On-on beş dakika aralığında kaynatalım. Şekeri de ekleyip 5 dakika pişirelim.

6.En son nişasta ekliyoruz. Yalnız nişastayı çok az süt ile açalım direk eklemeyelim.

7.Bir taşım kaynatalım.

8.Sonra kaselere eşit şekilde pay edelim. Kaplarda odanın ısısında biraz bekletelim direk dolaba almayalım yoksa lapa oluyor:)

9.Sonra buzdolabının orta katına alıp 3 saat kadar bekletelim.

10.En son servis edebiliriz.

Afiyet olsun:)


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt