Kremalı Sebze Çorbası Tarifi
Sebze çorbalarının en nefis olanı kremalı çorbadır. İçindeki sebzeler ile kremanın müthiş uyumu bu lezzeti ortaya çıkarır.
Vitamin deposu çorbanın yapılışına geçmeden önce bir kaç püf noktası paylaşmakta yarar görüyorum. Çorba içine doğranacak sebzeler olabildiğince küçük olmalıdır. İşte kremalı sebze çorba malzemeleri;
1 tane patates
1 tane kırmız kapya biber
1 tane büyük havuç
Yarım çay kaşık zeytinyağı
1,5 yemek kaşık un
2 su bardak et suyu
3 su bardak su
Yapılışı
Yarım çay bardağı zeytinyağında bu doğradığımız sebzeleri soteliyoruz. Sebzeler biraz öldükten sonra 1 buçuk yemek kaşığı un ekleyerek kokusu çıkana kadar unla beraber tekrar kavuşuyoruz. Varsa 2 su bardağı et suyu ve 3 su bardağı normal içme suyunu üzerine ekliyoruz. Kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar Kaynamasını bekliyoruz. Yiyeceğiniz zaman üzerine yarım paket krema ekleyin bir taşım kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra da ince ince doğradığınız dereotunu ekleyin. Afiyet Olsun.