}); Akupunktur Nedir? | İncilay yemek tarifleri blogu

Akupunktur Nedir?

Akupunktur Nedir?

Kökeni Orta Asya olan vücudun belirli noktalarına iğne batırılarak çeşitli hastalıkların tedavi edildiği sağlık metodudur.Akupunktur tedavisi Çin'de uygulanmaktadır.Ülkemizde de akupunktur tedavisi Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği yerlerde uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. 
Akupunktur Hangi Hastalıklarda Kullanılmaktadır? 
Akupunktur özellikle ağrı tedavisinde uygulanmaktadır.Kas ağrıları,migren ağrıları,eklem ağrıları tedavisinde akupunkturdan yararlanılmaktadır.Bu rahatsızlıklardan başka bağırsak şikayetlerinde ve mide şikayetlerinde,yüz felcinin tedavisinde sinüzit tedavilerinde de akupunktur tedavisi yapılmaktadır. 
Akupunkturun tedavi ettiği hastalıklar aşağıdaki gibi sıralanabilir; 
Diz kireçlenmeleri 
Omuz boyun kol tutulması 
El tutulmaları 
Sırt ağrıları 
Diz kireçlenmeleri 
Boyun fıtığı 
Bel fıtığı 
Siyatik ağrılar 
Tenisçi dirseği ağrıları 
Uykusuzluk 
Stres gerilim 
Aşırı kilolar 
Korku ve sinir 
Baş ağrıları 
Yüz ağrıları 
Kısmi yüz felci 
Sivilceler 
Gece yatak ıslatma ları 
Cinsel güçsüzlük 
Kadınlarda cinsel soğukluk 
Kısırlık tedavileri 
Ağrılı adet ve adet görememe durumları 
Aşırı terleme 
Kulak ağrıları 
Deri hastalıkları 
Akupunktur Güvenli Bir Tedavi Yöntemi midir? 
Akupunktur tedavi yöntemini bilen,işin uzmanı tarafından yapıldığı sürece güvenli bir tedavi yöntemidir.İşin ehli olmayan kişilerce yapılan akupunktur tedavilerinde hastalar ciddi sorunlarla karşılaşabilir.Doku zedelenmeleri,damar yırtılmaları,kılcal damar zedelenmeleri ve ani ölüm akupunktur işin ehli olmayanlar tarafından yapıldığında ortaya çıkmaktadır.
Peki bu durumda ne yapmalıyım?
Öncelikle başvurduğumuz kurumun açılış için(Kurum İşletme Belgesi vs) Sağlık Bakanlığı onayı alıp almadığını araştırınız.Akupunktur tedavisi yapacak hekimin uzmanlık alanı diploma gibi birçok yönünü ile daha önceden araştırmalısınız.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt