}); Evde Baklava Nasıl Yapılır? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Evde Baklava Nasıl Yapılır?


evde baklava

Evde Baklava Nasıl Yapılır?
Dışarıdan baklava alıyoruz.Fakat içinde türlü hilelerin olduğunu haberlerden duyuyoruz.İçine sahte fıstıktan glikoza kadar türlü hilenin karıştığı baklavayı yemek istemeyenlere...
İşte gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz ev baklavası  tarifi;

1 tatlı kaşık sirke
1 pkt kabartma tozu
1 su bardak sıvı yağı
1 su bardak süt
3 tane yumurta
5 su bardak un
yarım  su bardağı toz Antep fıstığı
3,5 su bardak toz şeker
yarım tatlı kaşık taze sıkılmış limon suyu
3,5 su bardak su
1,5 su bardak mısır nişastası
250 gram erimiş tereyağı
3 su bardak ince çekilmiş ceviz içi

Evde Baklava Tarifi
  1. Uygun kabın içerisine unu alın. 
  2. Unun orta kısmını eliniz ile açın. 
  3. Sirke, tuz, sıvı yağ, kabartma toz ve yumurta malzemelerini açtığınız kısma ekleyin.
  4. Malzemeleri yavaşça karıştırın.
  5.  Hamur kulak meme kıvamına getirin ve sonra dinlenmeye alın. 
  6. Bir saat  oda ısısında dinlendirin.
  7.  Hamurun üstünü temiz bezle kapatın.
  8. Hamur dinlenme sonrasında 20 parçaya ayırın. 
  9. Sonra hamur tezgahında bu parçaları yuvarlayın. 
  10. Tezgah un serpin. 
  11. Her parçayı tabak genişliğinde açın.
  12. Ara kısımlarına mısır nişastası serpin.
  13.  Hamurları üst üste gelecek şekilde dizin ve bir oklava ile incecik açın.
  14. Tere yağını az ateşte erimeye alın.
  15. Fırın tepsinize tereyağı sürün.
  16. 10 tane yufkanın ara kısımlarına tereyağı ile yağlayın.
  17. Yufkaları fırın tepsisine üst üste gelecek şekilde dizin.
  18. Cevizleri baklavanın orta katına dağıtın.
  19. Kalan yufkaları da aynı işlemi yaparak yağ sürüp üst üste dizin. 
  20. Yufkaların kenarlar kısımlarını bir bıçak ile tepsinin alt tarafına doğru itin.
  21. Baklavaya dikdörtgen şeklini verecek şekilde dilimleyin. 
  22. Kalan tere yağınızı fırça ile baklavanın üzerine sürün.
  23. Fırını ısınmaya alıp ayarını 180 derece yapın.
  24. Baklavayı fırına verin. Üzeri kızarık olana  kadar 50 dakika  süre ile pişirin.
  25. Baklavanın şerbetini hazır duruma getirin.
  26. Şerbeti kepçe ile baklava üzerine eşit dökün.
  27. Şerbetin çekmesini bekleyin.
  28. Üzerine hakiki Antep fıstığı serpiştirin.
  29. Hilesiz baklavayı sevdikleriniz ile gönül rahatlığı ile yiyin.
  30. Afiyet olsun.İyi Bayramlar..

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt