}); Ağrılı adetlerde neler yapmalıyım? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Ağrılı adetlerde neler yapmalıyım?

Ağrılı adetlerde neler yapmalıyım?

Tıp adı ile dismenore olarak adlandırılan kramplar ve karın ağrıları adet sırasında sık görülmektedir. Bu ağrılar hafif, orta ve yüksek ağrılar şeklinde kendisini gösterir. 
Adet ağrıları genellikle karın alt bölgesinde ve sırt ile uyluğa yakın bölümlerde görülmektedir. 
Ağrılı adetlerde kendi kendinize aşağıdaki yardımları yapabilirsiniz; 

  1. Orta şiddetli ağrılarda fiziksel egzersizler yapabilirsiniz.Gün içinde yapacağınız yogaya benzer gerinme hareketleri bu konuda yardımcı olur. 
  2. Derin nefes alma egzersizleri ağrıların azalmasına yardımcı olacaktır. 
  3. Evde bir takım pozisyonlar yaparak rahat edebilirsiniz.Bu pozisyonlara dizleri kucaklamak, dizler havada sırt üstü yatmak hareketleri gösterilebilir. 
  4. Adet ağrılarında ısının rahatlatıcı bir etkisi olabilir.Ilık bir duş veya karın üzerine konulacak sıcak su torbaları bu konuda yardımcı olabilir. 
  5. Gün içerisinde beslenmenize dikkat etmelisiniz.Dengeli bir şekilde hazırlanmış meyveler, sebzeler ve  yemekler yemelisiniz. 
  6. Özellikle balıklarda bulunan yağ asitleri ağrıyı azaltacak etkiye sahiptir.Mevsime uygun balık tüketmenizi öneririz. 
  7. Ağrıların giderilmesinde aromaterapi işe yarayabilir.Ada çayı ve Lavanta gibi yağlar kibar bir şekilde karın bölgesine hafif masaj ile uygulanabilir. 
  8. Akupunktur gibi alternatif tedavi yöntemleri de sırt ağrılarının giderilmesinde faydalı olabilir.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt