Bayatlamayan Kurabiye Tarifi
Öncelikle bayatlamayan kurabiye yapmanın sırlarını sizlerle paylaşacağım.Üstelik kurabiyenin malzemeleri de her mutfakta bulanan ekonomik malzemeler.
İşte dayanıklı kurabiye yapmak için püf noktalarımız;
- Malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Tereyağı kendiliğinden erimeli.Isıtıldığında tadı bozuluyor.
- Malzemeler birbirine karışacak ve her yerinde özdeş olacak.Topak yeri kalmayacak.
- Yumuşak kıvamda kurabiye hamuru yoğrulacak.
- Pişirme süremiz çok önemli üzerileri pembe olana kadar pişecek.
- Eğer tuzlu bir kurabiye yapıyorsak içine çok az sirke ekleyebiliriz.Kurabiyelerin dağılmaması için ve uzun süre diri kalabilmesi için sirke ekleyebiliriz.
İşte dağılmayan kurabiye malzemeleri;
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1/2 çay bardaktan fazla dövülmüş ceviz
- 1 çay bardak pudra şeker
- 1 çay kaşık tarçın
- 1 tatlı kaşık kabartma toz
- 1 poşet vanilya
- 2,5 ile 3 su bardak civarı un
- Üzerine ; piştikten sonra ; 5 yemek kaşık toz şeker, 1 yemek kaşık tarçın
Bayatlamayan Kurabiye Nasıl Yapılır?
Uygun karıştırma kap içine oda ısısında eriyen tere yağını ,sıvı yağ,tarçın ve pudra şekerini alın.Karıştırdıktan sonra malzemelerin üzerine az az un ekleyin.Daha öncede söylediğim gibi kurabiye un ölçüsü en ideali 2,5 ve 3 su bardak un ölçüsüdür.Azar azar un ekledikten sonra kabartma toz ve vanilya ekleyelim.Yumuşak kıvam olacak şekilde hamur yoğuralım.Hamurdan fındık ebatında parça hamur alarak yuvarlak hamur yapalım.Sonra fırın tepsisine bu hamurları bir birine temas etmeyecek şekilde eşit aralıklar ile dizelim.Eşit aralık önemli çünkü ısı dağılımı daha iyi oluyor ve eşit oranda pişiyor.Ayrıca hamurlar birbirine yapışmıyor.
Önceden ısınmaya aldığımız fırında üzerileri hafif pembe olacak şekilde pişirelim.Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıksın sonra üzerine tarçın şeker karışımı serpiştirebiliriz.Afiyet Olsun.