}); Ayvanın Faydaları | İncilay yemek tarifleri blogu


Ayvanın Faydaları Nelerdir?

AYVA FAYDALAR

Atalarımızın "ayvayı yemeden ayva yiyin" diyerek üzerine durduğu kış meyvesi ayvanın faydaları saymakla bitmiyor.

Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan bu  sarı meyve bir çok  hastalığa şifa oluyor.Uzun süre tokluk hissi verdiğinden diyet menülerinde sıkça yer alıyor.İşte ayva faydaları;

Cilde güzellik veren ayva cildi gençleştirerek sağlıklı duruma getiriyor.

Bağışıklık sistemini koruma altına alarak özellikle kışın meydana gelen üst solunum yolları rahatsızlıklarına iyi geliyor.Üst solunum yolu hastalığı geçiren hastalarda vücudun dinç  ve güçlü kalmasını sağlıyor.

Özellikle solunum yolları tedavisi için bitki uzmanları ayva yapraklarının suyunun kaynatılarak,ayva suyu hazırlanıp içilmesini tavsiye ediyorlar.
ayvanın suyu


Neden ayva tüketmeliyiz?Şeklinde soruların çoğaldığı kış mevsiminde ayvanın yeri büyük..Kışın oluşan rahatsızların tedavisinde önemli rol oynayan ayva hem lezzetli hemde vücudu ferahlatan bir yapıya sahip...

Ayvanın faydaları maddeler halinde sıralandığında liste uzayıp gidiyor.....

  1. Glisemik endeksi düşük meyve olduğu için kan şekerini hızla yükseltmiyor.Bunun için diyabet rahatsızlıkları olanlarında rahatlıkla tüketebileceği meyveler arasında yer alıyor.
  2. Lifli yapısı ile sindirim sorunlarına iyi geliyor.Hazımsızlığı gideriyor.
  3. Uzun süre tok tutan meyve olarak diğer meyvelerden ayrılan ayva bu yönü ile diyet listelerine sıklıkla ekleniyor.
  4. Haşlanarak tatlısı yapılan ayvanın aynı zamanda kahvaltılık reçeli yapılıyor.Reçeli ise gündelik hayatta vücuda dinçlik veriyor.
  5. İçindeki fitokimyasallar aracılığı ile bağışıklık sistemini güçlü duruma getiriyor.Haftada bir ayva tüketerek vücudunuzdan virüsleri,patajonleri ve zararlı bakterileri uzaklaştırabilirsiniz.
  6. Saçların uzaması için,saç dökülmesini önlemek için dermotologlar doğal antibiyotik olan ayva tüketilmesini öneriyorlar.İçindeki bol mineraller ile saç diplerinin oksijen almasını sağlıyor.Ayrıca saçları kökten uca besliyor.
ayva güzellik

  1. Ayva güzelleştirir mi?Sorusunun cevabını arayan güzellik meraklıları mevsiminde ayva tükettiklerinde ciltlerindeki değişimi yakından görme fırsatı buluyorlar.Cilt için faydalı madenler olan çinko,demir ve bakır kan üretimine fayda vererek cildi güzellik katıyor.
  2. Kanser riskini azaltan meyve olarak diğer meyvelerden ayrılan ayva serbest radikallerin kontrolsüz üremesine engel oluyor.
  3. Gaz sorunlarının üstesinden gelerek sindirime fayda veriyor.
  4. Kan akışkanlığında vücuda fayda verdiğinden kalp damar rahatsızlıklarına iyi geliyor.
  5. Lifli yapısı ile bağırsak rahatsızlıklarının çoğalmasını engelliyor.
  6. Kansızlığa iyi geliyor.
  7. Kötü kokan nefese engel olarak ferahlık sağlıyor.

Bu kadar faydaları yanında ayvanın zararları yok mu sorusu aklınıza gelmiş olabilir.


Ayva  çekirdekleri ve ayva  gebelikte kullanılan ilaçlarla (folik asit ve vitamin ilaçları) birlikte kullanıldığında gebelik için risk oluşturabilmektedir.Gebelik döneminde doktorunuza danışmadan ayva tüketmeyiniz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt