Marmelatlı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Marmelatlı kurabiye büyük küçük herkesin severek yediği kurabiyeler arasındadır.Kurabiye az malzeme ile yapılır.
İşte üzerinde marmelat olan kurabiyenin malzemeleri;
- 250 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 1 Su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşık nişasta
- 5 bardak un yine de bakarak kontrollü eklenmeli
Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Oda sıcaklığında eriyen margarin ile tüm malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.Hamurdan ceviz boyutunda parça hamurlar koparıp yuvarlak şekil verin.Yuvarlak hamurların orta kısımlarını su şişesi kapağı ile bastırarak açın.Fırını ısınmaya alın.Isıtılmış fırında 180 derece ayar ile pişirin.Pişen hamurlar fırından çıkınca üzerilerine pudra şekeri serpiştirin.Bu şekilde soğumaya bırakın.
Soğuma sonrası üzerine istediğiniz reçel veya marmelatı taşmayacak şekekilde orta kısımlara dökün.Dondurmak için buz dolabına alıp bekletin.Daha sonra servis edin.Ortasında marmelat olan kurabiye yapılışını anlattım.Kurabiyeyi sevdikleriniz ile paylaşarak yiyin.Afiyet olsun.