}); Baklava Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? | İncilay yemek tarifleri blogu


Baklava Satın Alırken Nelere Dikkat  Etmeliyiz?

Dünya üzerinde tatlı tüketiminin en fazla olduğu bir ülkede yaşıyoruz.Aynı zamanda tatlı yapımı ve kültürü konusunda geniş bir mutfağa sahibiz.

Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en çok tüketilen tatlıların başında baklava geliyor.Baklavadan sonra ikinci sırada kadayıf yer alıyor.



Dini bayramlarda ve özel günlerde yoğun rağbet gören baklavayı alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Gerçek baklava nasıl anlaşılır?Baklava almanın ipuçları nelerdir?İşte baklava alırken dikkat edilecekler;
  1. Kaliteli malzeme ile hazırlanmış baklava vitrinden bakınca kendisini belli etmektedir.
  2. Baklavanın tadına bakmadan önce kokusu ile test edilmelidir.Zira iyi malzemeden hazırlanmış baklava da farklı kokular ortaya çıkmaz.
  3. Baklava kokusunda şu özellikler aranmalıdır;mis gibi ceviz,fındık,fıstık ve tereyağı kokuyorsa baklava alınabilir.
  4. Özellikle tereyağı hakiki ise rahatsız eden bir koku vermez.
  5. Baklavanın tadını test edin.Mutlaka yarım dilim de olsa yiyin.Ağızda rahat dağılıyor ve yerken rahatsız etmiyor ise alınabilir.
  6. Diğer husus ise baklavanın şerbetidir.Eğer şerbet göl durumunda ve tatlı dibine çökmüş ise baklavanın iyi hazırlanmadığının göstergesidir.
  7. Şerbeti iyi hazırlanmış ve baklavaya özdeş bir şekilde dökülmüş şerbet tatlı içinde orantılı dağılmıştır.Dibine çökmez yada göl olmaz.
  8. Tatlıya dökülen şerbetin hangi şekerden yapıldığı çok önemlidir.Şeker glikoz şurubundan yapılmış ise baklavada parıltı oluşturmaktadır.Eğer doğal şeker ile yapılmış ise biraz daha mat durumdadır.Ayrıca glikoz şekeri parmak ile temas edildiğinde jöle kıvamlı olup parmağa yapışmaktadır.
  9. Eğer hazır bir baklava alıyorsanız mutlaka tepsi üzerinde üretim koşulları ve malzeme içeriği gibi içerik tablosunu mutlaka okuyunuz.
Dışarıda satılan baklavalar insan sağlığı için ciddi risk oluşturmaktadır.Denetimsizliğin ve sağlık istismarının hat safalara ulaştığı ülkemizde kendi baklavanızı kendiniz yapmanızı öneririz.İşte evde yapıp gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz ev yapımı baklava tarifi;


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

11 yorum:

  1. Baklava dedin canım çekti :)

    YanıtlaSil
  2. Bayram geliyor, tatlı lazım. Düşünelim bakalım. Tatlımızı evde mi hazırlayalım hazır mı alalım. Ev için kendimiz bir tatlı yaparız ama bayram ziyaretlerinde illaki tatlıcıların kapısını çalacağız. El mahkum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Glikoz şekeri yüzünden felç olanlar,görme duyusunu kaybedenler ve diyabet rahatsızlıklarına yakalananlar ve dahası...
      Keskin karar aldım ya evde yaparım yada ikram da olsa ağzıma sürmem...

      Sil
  3. Satın alırken mutlaka tadına bakmak lazım azıcık da olsa. Şerbeti önemli. Bi de fiyatı da önemli bir gösterge, çok ucuzsa şüphelenmek lazım. Çok teşekkürler, bayram üstü iyi olu.

    YanıtlaSil
  4. kaliteli baklava pırıl pırıl parlıyor taze olduğu da anlaşılıyor
    *sizi izlemeye aldım
    *sizi blog listeme aldım sizde eklerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  5. NEREDEYSE HER KONUDA BİLGİLER VAR BLOGUNUZDA TEBRİKLER SİBEL HANIM. BAKLAVA ALIRKEN BENCE DE TADINA KESİN OLARAK BAKILMALI. ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  6. hımm önce kokusuna bakcaz he bilmiyodum saoool :)

    YanıtlaSil
  7. artık korku olmadan ağız tadıyla bir şey alamaz olduk. :)

    YanıtlaSil