}); Gebelikte Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri | İncilay yemek tarifleri blogu

Gebelikte  Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Gebelikte Yaşanılan  Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Gebelikte vücutta ve ruh halinde fiziksel ve duygusal değişimler meydana gelir.Bu değişimler bir takım sorunları da beraberinde getirir.İşte gebelikte yaşanılan sorunlar  ve çözüm önerileri;


Annemi 
Gebelikte oldukça sık rastlanan bir durumdur. Kan testleri sırasında ortaya çıkmaktadır.Belirgin belirtisi yorgunluktur. Annemin oluşumunu engellemek sizin ve bebeğinizin sağlıklı büyümesini sağlamak amacıyla doktorunuz size yeterli oksijen alabilmeniz için demir tedavisi reçetesi verebilir. 

Endişe ve Duygusal Değişimler 
Gebelikte Duygu değişimleri normal olarak karşılanmaktadır.Herhangi bir depresyon veya endişe hissettiğinizde bu durumu doktorunuz ile paylaşmalısınız. 

Sırt Ağrısı 
Gebelik hormonları taşıdığınız ağırlık nedeni ile oluşmaktadır.Ilık duş almak,masaj yapmak ya da yatağı ısıtmak ağrıları durdurabilir.Düzenli yürüyüş ve yüzme yaparak sırt ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Yine yüksek topuklu ayakkabı giymemeniz tavsiye edilir. 

Diş Eti Kanamaları 
Diş etinde meydana gelen kanamalar gebelik hormonları ile ilgilidir.Diş etinde meydana gelen resim parçalarını temizlemek için diş fırçası kullanmanızı tavsiye ederiz.

Memelerde Değişim 
Bugünün denemeler hassaslaşır büyük bir hal alır. Akıntılar olabilir. Bu olumsuz durumları engellemek için gebelik sütyeni kullanmanızı tavsiye ederiz. 

Soluksuz kalmak 
Bebek zamanla iç organlar baskı yapar.Soluk almak zaman zaman güçleşir.Bu durum aynı zamanda anemi habercisi de olabilir.Düzenli hafif egzersizler yaparak soluk almanızı normal hale getirebilirsiniz. 

Yorgunluk 
Gebelikte yorgunluk normal karşılanır.Fakat kendinizi her fırsatta dinlendiririn yeterince uyuduğunuzdan emin olun.Kendinizi yormayın. 

Hemoroid Oluşumu 
Hemoroidler kabızlık nedeni ile oluşmaktadır.Lifli besinler tüketip bol su içerek sorundan kurtulabilirsiniz.

Mide Yanması ve Hazımsızlık 
Gebeliğe bağlı olarak gelişen asitin mideden yukarı çıkarak sindirim sistemi valflerini gevşetmesi ile oluşur.Çok baharatlı yiyecekler, sıcak ve soğuk besinler tüketilmemesi önerilmektedir.Kalsiyum içeren besinler tüketerek sorun en aza indirilebilir. 

Preeklemsi 
Acil durum belirtisidir.Yüksek kan basıncı,yüzde ve ayak bileklerinde şişme, tüm bedende şişme ve idrardan protein kaçırma.Bu duruma benzer herhangi bir şişmeye meydana gelirse mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidiniz.

Gerilme İzleri 
Büyüyen bebeğe bağlı olarak derinin (büyümeye)  uyum göstermesi ile oluşan izlerdir.Üst bacaklarda ve kalçalarda pembemsi gümüş çizgiler halinde oluşur. Doktorunuzun önerdiği masaj kremleri ve yağları sürülerek sorun azaltılabilir. 

Vajinal Kanamalar 
Vajinal kanamalar da hiç beklenmeden acil olarak hemen en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Varisli Toplardamar 
Gebelik hormonları ve artan ağırlığa bağlı olarak gebelikte sıkça görülür.Doktor önerisi ile düzenli yürüyüşler sorunu en aza indirebiliriz.Sıkan çoraplar uzun çoraplar veya dar çoraplar giyilmemesi önerilmektedir.

Gebelikte risk etkenleri yazımız için tıklayınız.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt