}); Gebeliğin Evreleri Nelerdir? | İncilay yemek tarifleri blogu

Gebeliğin Evreleri Nelerdir?


Bazı kadınlar çok hızlı bir biçimde gebe olup olmadıklarını anlarlar.Ancak pek Çoğu da emin olmak için gecikmiş bir adetten fazlasına gereksinim duyarlar. 

Gebelik testini doktorunuzun muayenesinde veya aile planlaması yapan klinikte yaptırabilirsiniz.Ya da test aracını bir eczaneden satın alabilirsiniz.

Gebelik testi son adetten 4 hafta sonra güven ile gerçekleştirilebilmektedir.Gebelik pozitif kan idrar testi,fizik muayene veya ultrason taramasıyla doğrulanabilir. 

Bu evden itibaren gebelik durumu varsa yorgun hissetmek,sık idrara çıkmak,sert ve hassas memeler, kabızlık,normalde sevilen sebze ve meyvelerden hoşlanmamak veya akılda olmayan besinler için büyük istek duymak gebeliğin en sık bulguları arasında yer almaktadır. 

Gebeliğin ilk 13 haftasında -son adet döneminin 1. gününde sayılır -değişimler olur. 

3 ve 4 haftalar embriyo rahme tutulduğunda pirinç tanesinde daha büyük değildir.

4 ve 5 hafta beden yapıları oluşmaya başlar.

5 ve 6. hafta kalp atmaya başlar. Bu durumlar ultrason taramasında görülebilmektedir. 

6 ve 8 hafta Embriyo yaklaşık 2,5 uzunluğundadır. Daha önce minik tomurcuk şeklinde belirgin olmayan kol ve bacaklar artık görünür durumdadır. 

10 ve 11 hafta hareket eder.Bu hareketler fark edilir veya fark edilmez durumdadır.Yine bu dönemde gözler oluşmuştur el ve ayak parmakları da oluşmaya başlamıştır.

12 ve 13 hafta dış genital organlar oluşmaktadır. Özellikleri ayırt edilebilir.Bebeğin kas gücü hareketi artar uzunluk 7,5 santimetreye kadar ulaşır.

Doğum öncesi ilk ziyaret 12.haftaya planlanır. Fetüsün yaşını,kalbin attığını diğer bir fetüsün varlığını doğrulamak için ultrason taramaları yapılır. 


İlk 3 aylık doğum öncesi bakım pek çok test içerir.Bu testler bilinmeyen riskleri ortaya çıkarmaya yönelik yapılmaktadır.Doktorunuz çıkan sonuçları siz ve eşiniz ile birlikte tartışacaktır. 

Doğum Öncesi Hangi Tarama Testleri Yapılır?

Gebeliğiniz riskli ise bu işlemlerden biri ya da birkaçı doktorunuz tarafından önerilebilir.Bu durumlardan biri bebeğinizde bulunursa neler yapılacağını önceden tartışmalısınız. 
Koryonik Villus örneklemesi 
 9 ve 11 haftalar arasında yapılır. Kromozom anormallikleri tespiti için yapılmaktadır. 
Alfafetoprotein kan testi
15 ve 22 hafta arası yapılır. Omurilik anormallikleri içeren fetal anormallikler tespit edilmek amacıyla yapılır. 
Amniyosentez 
15 ve 20 haftalar arasında yapılır. Kromozom anormallikleri tespit edilmeye yöneliktir. 
Ultrason taraması 
18. haftadan itibaren yapılır.Omurilik bozuklukları diğer Fetal anormallikler.Büyüme ve sağlığın değerlendirilmesi amacıyla yapılmaktadır. 
Kordosentez fetal kan örneklemesi 
22 haftadan itibaren yapılır. Bebeğin kan hücrelerini yok edebilecek unsurları değerlendirmeye yöneliktir.


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt