}); Felç Ve Tuz İlişkisi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » » » » » » Felç Ve Tuz İlişkisi

Felç Ve Tuz

Felç Ve Tuz İlişkisi 

Çok tuzlu yemek veya gereğinden fazla tuz yemek felç yapar mı?Tuz ile felç arasında nasıl bir ilişki vardır?

Tuz kimyasal adı ile sodyum klorür ya da NACL olarak adlandırılır.Tuz,bedenin sıvı dengesini ve kan basıncını korumada önemli rol oynamaktadır. 

Beslenme uzmanlarının araştırmalarına göre batı toplumlarında yaşayan insanlar gereğinden çok tuz tüketmektedir.Ölçümlere göre ortalama tüketim günde 7,5 mililitredir.Bu ölçü ise bir buçuk çay kaşığı  ölçüsüne karşılık gelmektedir. 

Ancak yine verilere göre 2,5 mililitre yani yarım çay kaşığı bile felç eğilimi olan kişilerde yüksek tansiyona neden olabilmektedir.Beslenme uzmanları bu iki değerin arasında tuz tüketimini önermektedirler. 

Çoğu doğal besin içerisinde (meyve sebze tüm tahıllar) dahil olmak üzere bir miktar tuz bulunmaktadır.Ancak yediğimiz doğal olmayan ürünler içerisinde %75 oranında çoğu hazır yiyeceklerde gizli olarak tuz bulunmaktadır.Bu tuzlar genellikle besinin korunması ve tat vermesi için eklenmektedir. 

Satın aldığınız yada hazır paketli ürünlerin üzerindeki etiketleri her zaman okumanızı tavsiye ederiz.Ürün üzerinde listelenen içerik içerisinde tuz ya da (sodyum-Na)yazıyor ise bu besindeki tuz miktarı yüksek demektir. 

Yüksek tuz ile birlikte sodyum bikarbonat da bu liste içerisinde yer alıyorsa,bu yiyecekler kalp ve böbrek sorunlarına neden olabilir.Bu tür besinlerden uzak durulması tavsiye edilir. 

Eğer hazır yiyecek almıyor ve tüketmiyorsanız pişirme sırasında yemeğinize tuz eklerken akıtılan tuz yerine yalnızca  öğütülmüş kalın kaya tuzu veya deniz tuzu  eklemenizi öneririz. 

Vücudun sıvı dengesi için mutlaka tuz tüketilmelidir fakat her şeyde olduğu gibi her şeyin çoğu zarar azı karar olarak görülmektedir.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt