}); Şeftalinin Faydaları | İncilay yemek tarifleri blogu

Şeftalinin yararları

Şeftalinin Faydaları

Ülkemizde tarımı yapılan şeftalinin tam zamanı.Tüm dünyada sağlıklı meyveler arasında gösterilen şeftali neye iyi geliyor?

İşte kanserden diyabete kadar bir çok rahatsızlığa iyi gelen şeftalinin yararları;



  1. Kendi başına tüketilebilen nadir yiyecekler arasında yer alan şeftali diğer meyvelerden bağımsız tüketilebilir.
  2. Şeftali fenolik ve karotenoid bileşikleri bakımından zengin olduğundan tümör ve kanser oluşumunu engellemektedir.
  3. Yapılan araştırmalara göre şeftali üretimin ve tüketiminin fazla olduğu bölgelerde meme kanseri, akciğer kanseri ve kolon kanseri gibi çeşitli kanser türleri üretilmeyen bçlgelere göre daha azdır.(Araştırma:Frederick Khachik)
  4. Şeftali içeriğindeki klorojenik asit ve neoklorojenik asit meme kanseri hücrelerinin büyümesini engellemektedir.
  5. Yapılan bir başka araştırmaya göre beta-karoten açısından zengin olan şeftali akciğer kanserine karşı koruyucudur.(Araştırma:2008'de Chicago, Illinois Üniversitesi)
  6. Şeftali içinde bol miktarda C vitamini bulunduğundan zararlı serbest radikallere ve enfeksiyonlara karşı vücudu savunur.
  7. Sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olan şeftali zararlı güneş ışını olan ultraviyole ışınlarına karşı cildi korumaktadır.
  8. Kozmetik endüstrisinde cilt kremleri ve güzellik paketleri içinde yer alan şeftali özleri ciltte oluşan Koyu halkaları yok etmektedir.
  9. Şeftali içinde güçlü antioksidanlar cilt lekeleri oluşumunu engellemektedir.
  10. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan şeftali cildi doğal olarak nemlendirmektedir.
  11. Şeftali içinde bol miktarda lif bulunmaktadır.Bu lifler kan şekeri seviyesini normal düzeyde tutarak Tip 1 diyabet riskini önlemektedir.
  12. Şeftali hamurunda bulunan fenolik bileşikler daha düşük LDL seviyelerini korumaya (kötü) ve HDL (iyi) kolesterolü uyarmaya yardımcı olamktadır.(Araştırma:California Üniversitesi)
  13. Kolesterole iyi gelmesi ise kalple ilgili hastalıklar geliştirme riskini azaltmada ve optimal kardiyovasküler sağlığı korumada yardımcı olmaktadır.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt