}); Yağlı Ciltlerde Bakım Nasıl Yapılır? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Yağlı Ciltlerde Bakım Nasıl Yapılır?

Yağlı Cilt bakım

Yağlı Ciltlerde Bakım Nasıl Yapılır?

Yağlı ciltlerin bakımında normal ciltlere göre  daha özen göstermelidir.Yağlı ciltlerin bakımı konusunda ünlü güzellik uzmanı Sayın Pervin Dinçer şu tavsiyelerde bulundu;

Yağlı cilt gün içerisinde aşırı derecede parlayan gözenekleri açık siyah nokta oluşumuna müsait bir cilttir.Cilt üzerinde yağ tabakası belirgindir.Eğer bu yağ salgısı derinlemesine temizlenmezse gözenekler kapanır.Ciltte siyah noktalar ve sivilceler oluşur.

Yağlı cilde sahip olan kişiler sabah ve akşam mutlaka ciltlerini temizlemelidirler.Ciltlerinde alerjik bir durum yoksa gilikolik asit veya güncel temizleme jelleri kullanarak yüzlerini temizlemelidir.

Cildinizde hassas bir cilde sahipse asit içeren temizleyicilerden uzak durarak doğal temizleyicileri tercih edebilirsiniz.Doğal ürünlerden cildi sakinleştiren E ve C vitamini ağırlıklı doğal ürünleri kullanabilirsiniz.

Günlük temizliğe rağmen cilt yağlanması sorunu yaşıyorsanız yüz temizleyici fırçaları kullanabilirsiniz.Günlük temizlik sonrası  yüz temizleme fırçası kullanarak yüz gözeneklerini açık tutabilirsiniz.

Temizlik sonrası yağ oranını azaltıcı bilinen markalı kremleri tercih edebilirsiniz.Kil bazlı yağ oranı azaltan maskeler yapabilirsiniz.Özellikle duştan sonra yapılan maskeler bu konuda fayda sağlayabilir.

Cilt temizliği yanında beslenmeye dikkat edilmelidir.Yağ oranını arttırıcı besinlerden uzak durulmalıdır.Kuru yemiş,çikolata ve cips gibi ürünler ciltteki yağ oranını arttırmaktadır.

Makyaj yaparken su bazlı ürünler tercih edilmelidir.Uzun süre ciltte kalabilen makyaj ürünleri gözenekleri tıkayacağından bu ürünler yağlı ciltlerde kullanılmamalıdır.
 
**Sayın Pervin Dinçer'e önerilerinden dolayı teşekkür ederiz.Youtube Kanalına abone olarak takip edip destek olabilirsiniz.










About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt