}); Beslenme Piramitlerine Göre Diyet Nasıl Yapılır? | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Beslenme Piramitlerine Göre Diyet Nasıl Yapılır?

Beslenme Piramitlerine Göre Diyet Nasıl Yapılır?

Beslenme Piramitlerine Göre Diyet Nasıl Yapılır?

Beslenme piramitlerinin genel amacı aynıdır.Pramitler sağlıklı beslenmeye katkıda bulunmak,iyi beslenmek amacı ile hazırlanmıştır.Beslenme piramitleri uygulanırken aynı zamanda egzersiz yapılması da önerilmektedir. 

Batı Beslenme Pramidi/Günlük Batı Diyeti
İlk besin piramitleri arasında yer alır.Amerika'da geliştirilmiştir.Günlük beslenmede bileşik karbonhidrat girdisini artırmak ve doymuş yağlar ile basit şekerleri azaltmak hedeflenmektedir.Besinlerin porsiyonlar şeklinde tüketilmesi önerilmektedir.Bu şekilde sağlık için gerekli vitamin ve mineraller dengede tutulur. 
Batı Beslenme Pramidi/Günlük Batı Diyeti

Akdeniz Beslenme Pramidi/Geleneksel Akdeniz Diyeti 
Bitkisel besin ağırlıklı besin piramididir.Domates, soğan,sarımsak,peynir,yoğurt,zeytin yağı tüketilmesi önerilmektedir.Piramitte günlük,haftalık ve aylık nelerin tüketilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Akdeniz Beslenme Pramidi/Geleneksel Akdeniz Diyeti


Asya Beslenme Pramidi/Asya Beslenme Diyeti 
Geleneksel beslenme piramidi olarak kabul edilir. Kepek ve bileşik karbonhidratlar açısından zengindir. Besinlerin günlük ,haftada bir,ayda bir ya da isteğe bağlı deniz ürünleri ve süt ürünleri tüketilmesi önerilmektedir.
Asya Beslenme Pramidi/Asya Beslenme Diyeti

Pramidin en altındaki besinlerin karbonhidrat bakımından çok fazla olması sebebiyle şekerin dengede tutulmayacağı üzerinde duran beslenme uzmanları Asya Beslenme Piramidini eleştirmektedir.

*Besinler yaşadığımız coğrafyaya göre değişkenlik göstermektedir.Günümüzde her besine kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür.İdeal ve kontrollü beslenme yöntemi olan Batı Beslenme Pramidi/Günlük Batı Diyeti benimsiyoruz.Beslenme yanında bilinçli egzersiz yapmayı da ihmal etmeyiniz. 

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt