Yaz Kurabiyesi Tarifi
250 gram margarin (oda sıcaklığında)1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket Hindistan cevizli puding
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( yaklaşık 4,5 su bardak)
Bulamak için;1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri İçin;60 gr. bitter çikolata
Yaz Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabının içine hamur malzemelerinin tümü alınır. Puding toz olarak eklenir. Un azar azar eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Ele yapışmayan , yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yassı şekilde yuvarlanarak şekil verilir.Aynı işlem hamurun hepsine uygulandıktan sonra kurabiyeleri Hindistan cevizine bulayıp yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kurabiyelerin altı ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir.Soğuyan kurabiyelerin üzerine arzu edilen şekilde eklenerek buzdolabında çikolata donana kadar dinlendirilir.Daha sonra servis edilir,afiyet olsun.