}); Kuyruk Yağı Tüketmek Zararlı Mı? | İncilay yemek tarifleri blogu

Kuyruk Yağı Tüketmek Zararlı Mı?


Et yemeklerine ve yemeklere lezzet veren kuyruk yağının zararlı veya yararlı olduğu konusu ülkemizde çok tartışılmaktadır.

Her konuda olduğu gibi kuyruk yağı ile ilgili tartışmada da bilimsel verileri ön plana alan sitemiz konu ile ilgili bilimsel araştırmaları değerlendirmeye alarak bu yazıyı hazırlamıştır.


Amerika Gıda İlaç Teşkilatının yaptığı bilimsel araştırmaya göre kuyruk yağı tüketen insanlarda yaşlılık dönemlerinde eklem ve kemik rahatsızlıklarına tüketmeyenlere göre daha az yakalandıkları tespit edilmiştir.


Ülkemiz üniversiteleri bilimsel araştırmalarına göre kuyruk yağı % 60 doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır.Doymamış yağ asitlerinin ise omega 3 bakımından zengin olduğu tespit edilmiştir.Omega 3 yağ asitleri ise kalp damar rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.


Farklı üniversitede yapılan araştırma sonuçlarına göre kuyruk yağı sağlıklı yağlar kategorisine alınmıştır.Araştırma sonuçlarına göre gençlik yıllarında yeterince kuyruk yağı tüketen insanların yaşlılık yıllarında eklem rahatsızlıklarına daha az yakalandığı vurgulanmıştır.



EDİTÖR TAVSİYESİ

Değerli hocamız kuyruk yağının faydalı olduğunu trans yağa dönüşmediğini söylemiş.Fakat kuyruk yağını aşırı tüketmek kolesterol düzeyini olumsuz etkilemektedir.

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde(kuyruk yağ tüketimi fazla olan bölgelerimizde) kalp damar rahatsızlıklarına bağlı genç yaş ölüm nedenlerini kuyruk yağının aşrı tüketilmesine bağlıyorum.Bu konu araştırılmalıdır.

"Çoğu Zarar Azı Karar" olduğunu düşünüyorum.Trans yağa dönüşme meselesine gelince;

Kuyruk yağı çok pişirildiğinde,gerektiği gibi saklanmadığında,çok aşırı tüketildiğinde,içine tereyağı ve diğer yağlar karıştırıldığında trans yağlara dönüşebilmektedir.Trans yağ ise ciddi kap rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.Bu konudaki hassasiyeti dikkate alarak kuyruk yağı tüketmenizi öneririm.

"Peki siz kuyruk yağı tüketiyor musunuz?Kuyruk yağını hangi yemeklerde kullanıyorsunuz?Kuyruk yağına bakış açınız nedir?Yorumlarınızı bekliyorum."


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt