}); Trabzon Hurmasının Faydaları | İncilay yemek tarifleri blogu


Cennet hurması faydaları

Trabzon Hurmasının Faydaları

   Halk arasında cennet hurması olarak da söylenen Trabzon hurması lezzeti yanında bir çok faydası ile de adından söz ettirmektedir.

   İşte sindirimden kanser hastalığına kadar bir çok yararı bulunan lezzetli sonbahar meyvesinin saymakla bitmeyen faydaları;

  1. Lifli yapısı ile sindirim sistemine iyi gelmektedir. Mide bağırsak sorunlarının giderilmesi için hekimler tarafından önerilmektedir. Yapılan araştırmalara göre Trabzon hurmasının  yetiştiği ve tüketildiği bölgede irritabl bağırsak sendromu diğer bölgelere göre daha az görülmektedir.
  2. Sağlık açısından faydalı olan antioksidanları bünyesinde bulundurur.C vitamini,Likopen, lutein, zea-ksantin, kripto-ksantin, beta-karoten açısından zengindir. Vücudun savunma sistemini bozan metaboliklere karşı vücudu koruma altına alır.
  3. İçindeki antioksidanlar yaşlılığın getirdiği göz hastalıklarına karşı kalkan görevi üstlenir.
    trabzonun hurması


  4. C vitamini deposu olduğundan sonbahar ve kış ayının getirdiği enfeksiyon hastalıklarına karşı vücudu korur.
  5. Cennet hurması bakır bakımından zengin bir meyvedir. Bakır ise vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  6. Bünyesindeki potasyum, mangan, bakır ve fosfor bileşenleri kırmızı kan hücrelerinin yapımında etkin rol oynamaktadır.
  7. Kalp sağlığına iyi gelmektedir. İçindeki yüksek lif özellikle hipertansiyonu önler.
  8. Kalorisi düşük bir meyvedir. Düşük kalori ve bol life sahip oluşu ile diyet listelerinde yer alır. Kilo verdirmetedir.
  9. Anti hemorajik özelliğe sahiptir. Hemeroid hastalığının doğal tedavisinde bolca tüketilmesi önerilmektedir.
  10. Hücre hasarını önleyerek karaciğeri temizlemektedir.
 Bu içeriğin daha fazla okuyucuya ulaşması için sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.Sitemizin devamlılığı için site içindeki reklamlara tıklayarak sitemize destek olabilirsiniz.Sağlıklı günler dileriz.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt