}); Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu


Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi

  • 3,5 yemek kaşık sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 çay bardak irmik
  • 6 çay bardak süt
  • 3 çay bardak toz şeker
  • 1 kase fıstık
Fıstıklı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Çay bardağım orta boy çay bardağı,şeker miktarı şekerli seviliyor ise fazlalaştırılabilir.Tencere içine sıvı yağ alın.Fıstıkları ekleyip fıstıklar renk değiştirene kadar pişirin.Sıvı yağ ile kavurduktan sonra tereyağı ekleyin.Tere yağını önce eklemeyin,tereyağı yakabilir.Bu yüzden sonra ekleyin.Tereyağının hemen arkasından irmik ekleyin.İrmik renk değiştirene kadar kavurun.rmik pişerken bir taraftan da sütü ısınmaya alın.Kaynamaya yakın sütü ocaktan alın ve içine şekeri ekleyin.Sonra irmik üzerine yavaş yavaş dökün.Sütü çekene kadar pişirin.Sonra ağzı açık kalacak şekilde içini çekmesi için dinlenmeye alın.Afiyet Olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
This is the last post.