}); Hürrem Sultan Gözü Tatlısı Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu

Hürrem Sultan Gözü Tatlı

Hürrem Sultan Gözü Tatlısı Tarifi

Hürrem sultan gözü tatlısı nefis tatlılar arasına yer alır.Tatlı üzerinde kivi jölesi kullanılır.Öncelikle jölesi hazırlanır.

İşte Hürrem gözü tatlı tarifi için malzemeler;

  • 1 kutu bitkisel kivi jölesi
  • 2,5 su bardagı sıcak su
  • 1 adet kivi

Muhallebisi için;

  • Yarım paket margarin(125 gr )
  • 1 su bardak un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya   

Hürrem Sultan Gözü Tatlısı aşamalarHürrem Sultan Gözü Tatlısının aşamaları

Hürrem Sultan Gözü Tatlısı Yapılışı

Öncelikle jöleyi hazırlıyoruz.1 paket jöle tozunu bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ilave edip karıştırıyoruz,6 adet tasa pas edip donması için buzdolabına kaldırıyoruz,biz bu arada muhallebisini yapalım.Tencereye margarini koyup eriyince unu ilave edip 3_4 dk karıştırarak kavuruyoruz,soğut sütü ekleyip karıştırarak pişiriyoruz,muhallebi goz göz olunca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.Dolaptan donan jöleleri çıkarıp üzerlerine 1 dilim kivi koyup muhallebileri pay ediyoruz.Muhallebilerde soğuyunca dolaba kaldırıp 3_4 saat dinlenen tatlılarımızı servis tabağına ters cevirip süsleyerek servis ediyoruz.Hürrem göz tatlı hazır.Afiyet Olsun.Deneyenlere kolay gelsin

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt