}); Soyunma Kabinleri Enfeksiyon Saçıyor!!! | İncilay yemek tarifleri blogu

Soyunma Kabinleri Enfeksiyon Saçıyor!!!

Soyunma Kabinleri Enfeksiyon
Mantar enfeksiyonları deri yolu ile bulaşan hastalıklardır.

Bu hastalıklar deride yanma,kaşıntı,kızarıklık ve tırnaklarda soyulma -sararma-kırılma- ayrışma şeklinde ortaya çıkar.

Genellikle ortak kullanım alanlarındaki terlikler,havlular,havuz ve sauna gibi nemli alanlarda kullanılan malzemeler mantar enfeksiyonlarına sebep olur.

Özellikle bu alanlarda hijyen eksikliği bulaşılıcılığı arttırmaktadır.

Bunların hepsine mutlaka dikkat ediyorsunuz.Peki güneş görmeyen genelikle havalandırılmayan ortak kullanım alanı olarak en çok kullanılan soyunma kabinlerinde kıyafet denerken de dikkat ediyor musunuz?

Mantar hastalığına yakalanan bir çok hasta genellikle doktoruna şu cevabı verir;

----Bu kadar kısa sürede mantar bulaşır mı?
----Evet mantar en kısa sürede bulaşan hastalıktır.

Sıklıkla kullanılan soyunma kabinlerinde çıplak ayak ile yere basmak veya ortak kullanılan terlikleri giymek kısa sürede mantar enfeksiyonu bulaşmasına neden olmaktadır.

Mantar enfeksiyonları yanında yeterince havalandırılmayan bu mekanlar özellikle kış aylarında üst solunum yolları enfeksiyonlarına da neden olmaktadır.

Dermotoloji uzmanları, ortak kullanım alanlarında kullanılacak malzemelerin  kullanılmaması gerektiğini söylerken kişisel eşyaların da özenli ve temiz kullanılmasını söylüyorlar.

Bulaşıcı mantar enfeksiyonu rahatsızlığının uzun süren tedavisi olduğundan bu konuya özen göstermenizi,sağlığınızı korumanızı tavsiye ederim.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt