}); Nişastalı Şeritli Poğaça Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu

Şeritli Poğaça

Nişastalı Şeritli Poğaça Tarifi

2 su bardağı ılık süt
1 paket toz maya
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı(sarıları dışına)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı nişasta
5 -5,5 su bardağı kadar un
İçine;
Sucuk,kaşar,peynir ne isterseniz koyabilirsiniz.
Nişastalı Şeritli Poğaça  Yapılışı
Yoğurma kabına ılık sütü,mayayı ve şekeri alarak karıştırıyoruz.Mayanın aktifleşmesi için ön dakika kadar bekletiyoruz.Daha sonra sıvı yağ,yumurta beyazı,nişastayı ekliyoruz.Unu koyarken tuzu da ekliyoruz.Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek çok yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Hamurumuzun üzerini kapatıp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup istenilen buyuklukte bezeler yapıyoruz.Her bezeyi merdane yardımıyla biraz açıp bir kenarından çizikler atıyoruz.Ic malzemesini kenarına koyarak rulo şeklinde sarıyoruz.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurlarımızı diziyoruz.Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp haşhaş susam serpiyoruz.

Bu şekilde de tepsinin üzerini kapatıp 15-20 dakika kadar tepsi mayası için bekletiyoruz.Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkan poğaçaların üzerine ıslatıp suyunu sıktığımız yağlı kağıt örtersek çok daha yumuşak olacaktır.
Afiyet olsun

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt