}); Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir? | İncilay yemek tarifleri blogu

 

Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi

Portakal Kabuğunda Türk Kahvesi Nasıl Pişirilir?

İnsanoğlunun başına ne gelirse ya meraktan yada her gördüğüne özenmekten gelirmiş.

Tadı dillere destan olarak nakledilen portakal kabuğunda Türk kahvesini bizzat yapıp denedim.

Öncelikle tadı nasıldı? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Şöyle izah edeceğim bu lezzeti size;

Normal Türk kahvesine portakal aroması vermiş oluyoruz :) Şaka bir yana içimi nefis değişik bir kahve lezzeti oldu...

Nasıl yaptığıma gelince;

Öncelikle meşe odunundan köz hazırladım. Közler orta halli yanınca önceden içini oyup çıkardığım iri portakalların içine soğuk su ile iyice karıştırıp ezdiğim Türk kahvesini döktüm. Köze koymadan önce portakallar yanmasın diye dış kısımlarını alimünyum folyo ile sardım.

Kahveyi köpürünceye kadar pişirdim. En zahmetli kısmı fincanlara dökmekti tabi...Biraz zorlanmama rağmen fincan içine aldığım portakallı Türk kahvesini yanına yarım nane likörü ekleyip bir güzel içtim.

Bütün bunlara ne gerek vardı diye düşünmüş olabilirsiniz. Türk kahvesini değişik lezzetlerde içmek her daim güzel....


Sizin bu şekilde veya benzer Türk kahvesi yapma  deneyiminiz oldu mu? Türk kahvesine ilave eklediğiniz bir lezzet var mı? Yorumlara yazarak paylaşabilirsiniz..


About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Hiç denemedim ama merak etmedim değil şimdi...

    YanıtlaSil
  2. Aman Tanrım bu muhteşem bir şey olmalı :))

    YanıtlaSil
  3. Bunu hiç denemedim çok ilginç. Denemek isterim 🙂

    YanıtlaSil