}); Osmanlı Gül Şerbeti Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Osmanlı Gül Şerbeti Tarifi

 

Osmanlı Gül Şerbeti Tarifi

Yaz mevsimin en güzel içecekleri arasında yer alan şerbet, gazlı içeceklere göre en zararsız içecektir.

Aynı zamanda kültürel miras olan Osmanlı usulü şerbetin yapılışı da çok kolay..

Malzemeler:4 litre tencere için 1,5 su bardak şeker ve 1 çorba kaşık limon tuzu

Güller narin olduğu için biraz dikkat ederek yapraklarını ayıklayalım. Bol su ile zedelemeden yıkayalım. Gülleri süzgeç içine alıp suyunu süzdürelim. Geniş tencere içine koyalım.

Ben 4 litre tencere içine aldım. Tam doldu tencerem. Suyu önceden kaynatalım. Tencereye suyu yüzeyine çıkacak şekilde kadar dökelim. Limon tuzu ve şekerini ekleyelim.Tencereyi kapatıp bu şekilde bir gece demlemeye bırakalım.

Sonraki gün suyunu süzelim. Soğuk olarak yiyebiliriz. Afiyet olsun.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt