Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Sıcak yaz aylarında ağıt tatlıları pek tercih etmeyiz. Tatlı ihtiyacımız için hafif tatlıları tercih ederiz.İşte muhallebi ve kadayıf birleşiminden oluşan nefis lezzetimiz muhallebili kadayıf tatlısı;
Kadayıfı için;
350 gram tel kadayıfı
3 kaşık ile tereyağı
5 yemek kaşık toz şeker
2 su bardak ceviz ( havanda dövülmüş olmalı)
Muhallebisi için;
1 litre süt
4 yemek kaşık un
3 yemek kaşık mısır nişastası
1 bardak ile toz şeker
1 poşet vanilya
1 tane yumurtanın sarısı
1 poşet krema
YAPILIŞI
Kadayıfları ince ince kırın ve yanmaz tavada kavurun. Başka bir tavanın içinde tereyağını eritin. Kadayıfların üzerine şekeri ve erimiş tereyağını ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. En son cevizleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Bir başka kabın içine dökün.
Muhallebi için krema ve vanilya haricindeki malzemeleri bir tencereye alın (unu yavaş yavaş ekleyin) ve pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Biraz soğuduktan sonra kremayı ve vanilyayı ekleyin. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Bir borcama önce kavurduğuz kadayıfların bir kısmını koyun üzerine muhallebiyi ekleyin ve kalan kadayıfı üzerine dökün. Tatlınızı soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra buzdolabına koyun. Yaklaşık 3 saat sonra servise hazırdır.