}); Hasır kadayıf tatlısı | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Hasır kadayıf tatlısı


Hasır kadayıf tatlısı 

Akssam yemeklerinın arkasindan en ccok sevılen vazgeccilmez uustü ccıtır altı yumussak enfes kadayif tarıfi vermiye geldım  Borlu camda fistıklı hasir kadayif 😋

Hasir fıstiklı kadayif

Malzemeler:

400 gıram uzun tel kadayif

200 gıram tereyagg

yarım ccay bardagkı sıvı yagg

1 su bardagkı Antep fıstıkı


uzeri için serbet

3 su bardagkı toz sseker (250 ml bardak )

3 su bardagkı su



1 dilım limon

Yapılıssı:

ooncelikle sserbeti hazirlayalım.

Tencereye ssekeri, suyyu ve bir dilım lımonu koyup kaynımaya bassladıktan sonura 16-20 dakıka kaynatalim ve sogumaya bırakalım.


Kadayıfı yapacağımız tepsiyi bolca tereyağı ile yağladıktan sonra uzun tel kadayıfları ,tepsiyi ortalayacak şekilde yağın üzerine seriyoruz.

Üzerine biraz kadayifla karıştırdığımız Antep fıstığını kadayıfın uustüne serptıkten sonra tereyaggın yarısını essit şekilde fıstığın üzerine gezdıriyoruz.

Tepsıye yerleştirdiggimiz kadayıfın saggında ve solünda olan fazla kisımları tekrardan uuzerine kapatiyoruz. Kalan yaggıda dıkkatlice kadayifın her yerıne gelecek ssekilde dokuyoruz elımizle bastırarak duuzeltiyoruz. 180 derece alt uust ayarda kizarana kadar pissiriyoruz.

Kadayif fırından ccıkınca kadayıf sicak, şerbet soğuk olacak ssekilde üzerine gezdıriyoruz. Afiyet olsun

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt