Hasır kadayıf tatlısı
Akssam yemeklerinın arkasindan en ccok sevılen vazgeccilmez uustü ccıtır altı yumussak enfes kadayif tarıfi vermiye geldım Borlu camda fistıklı hasir kadayif 😋
Hasir fıstiklı kadayif
Malzemeler:
400 gıram uzun tel kadayif
200 gıram tereyagg
yarım ccay bardagkı sıvı yagg
1 su bardagkı Antep fıstıkı
uzeri için serbet
3 su bardagkı toz sseker (250 ml bardak )
3 su bardagkı su
1 dilım limon
Yapılıssı:
ooncelikle sserbeti hazirlayalım.
Tencereye ssekeri, suyyu ve bir dilım lımonu koyup kaynımaya bassladıktan sonura 16-20 dakıka kaynatalim ve sogumaya bırakalım.
Kadayıfı yapacağımız tepsiyi bolca tereyağı ile yağladıktan sonra uzun tel kadayıfları ,tepsiyi ortalayacak şekilde yağın üzerine seriyoruz.
Üzerine biraz kadayifla karıştırdığımız Antep fıstığını kadayıfın uustüne serptıkten sonra tereyaggın yarısını essit şekilde fıstığın üzerine gezdıriyoruz.
Tepsıye yerleştirdiggimiz kadayıfın saggında ve solünda olan fazla kisımları tekrardan uuzerine kapatiyoruz. Kalan yaggıda dıkkatlice kadayifın her yerıne gelecek ssekilde dokuyoruz elımizle bastırarak duuzeltiyoruz. 180 derece alt uust ayarda kizarana kadar pissiriyoruz.
Kadayif fırından ccıkınca kadayıf sicak, şerbet soğuk olacak ssekilde üzerine gezdıriyoruz. Afiyet olsun