Elmalı Kurabiye Tarifi
125 gr tereyag (oda sıcaklıkında) 1 cay bardakı ayciçek yagı 2 yemek kaşıkı yogurt 1 yımurta 1 yemek kaşık sirke 1 cay bardakı pudra sekeri 4 yemek kasığı nisasta Vanılya Kabartama tozu Un(3 4 barıdak kadar) Yumırta seker siviyag yogurt sırke iyıce cırpılır Yumusak tereyag eklenıp yogurulur Un nisasta Vanılya ve kabartıma tozu eklenır İc harc icin 45 elma ( büyukse daha az) 4 yemek kasığı seker 1 tatli kaşıgı tarcın 1 yemek kaşıgı kus üzumü Elmalar rendelenır icine seker konur
4 yemek kaşık seker 1 tatlı kaşık tarcın 1 yemek kaşıgı kus üzümü Elmalar rendelenir içine şeker konup hızlı ateşte sulandırmadan pişirilir İçine tarçın ve biraz sıcak suda bekletilmiş kuş uzümü konur(konmassa da olur cevızle de guzel olur) Sogumaya birakılır Hazırladıgımız hamır yaglı kagıt arasinda meradane ıle acılır Bır bardag yada kalipla yuvarlak sekil verılir İc harci konurak tepsıye dızilir Eger ortam cok sicaksa on dakıka kadar buzdolabina bekletılir 170 derece fanli firında iyıce pisirilir (20 25dak) Firından çikan kurabıyeler soguyunca uzerine pudura sekeri elenır,afiyet olsun