Ezogelin Çorbası Yapılışı Tarifi
1 su bardak ile kırmızı mercimek
1 tatlı kaşık pirinç
1 tatlı kaşık bulgur
2 çay kaşık pul biber
1 yemek kaşık nane
2 küçük sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşık biber salça
1 yemek kaşık tereyağ
2 litre sıcak su
Tuz
Ezogelın corbası yapmak icin duduklu tencerede once rendelemis oldugumuz soganı ve ezmis oldugumuz sarımsagı tereyagında kavıruyoruz. Soganlar diriligini kaybetsın yeterlı yakmadan oorta ateste kavıralım.
Soganlar kavrulunca naneyı, kirmızı bıberi ve salcayı ılave edip. Kavırmaya devam edelım.
Bır iki karıstırdıktan sonra yıkadıgımız mercimegi, pirınci, bulgur ve tuzunu da ılave ederek karıstıralım.
Baska bır tarafta kayanamakta olan 2 lıtreye yakın suyu uzerine bosaltalım.
Dudüklünün kapagını ve düdügünü kapattiktan sonra 10 dakıka pisiriyoruz. Normal tencerede de yapabılirsiniz ama bıraz daha gec pisecektir (yaklasık 30-45 dakıka surecektir).