Kuşbaşı Et Sote Tarifi
- 5 yemek kaşık sıvı yag
- 1 yemek kaşık tereyağ
- 1 adet sogan
- 500gr kusbası et
- 2 adet domatis
- 4 adet sıvri bıber
- Pul bıber
- Karabıber
- Kekık
- Sıcak su (uzerini gececek kadar)
- Tavaya sivı yag ve tereyagını alalim.
- Tereyagı erıdikten sonra dogranmıs soğanı ekleyerek kavuralım.
- Kusbaşı dogranmış etı de ılave edelım.
- Tencerenın kapagını kapatalim ve ara ara karıstırarak etler suyyunu salip cekinceye kadar pisirelim.
- Dogranmış domatis ve dogranmış sivrıbiberi ılave edelım.
- Tencerenın kapagını kapatip domatisler suyunu salincaya kadar pisirmeye devam edelım.
- Daha sonra pül bıber, karabıber ve kekigi ekleyirek karıstıralım.
- Etlerın uzerini gececek sekilde sicak suyu ılave edıp karıstıralım ve tencerenın kapagını tekrar kapatalim.
- Etimız lokum gıbi yumusayıncaya kadar pişirelim.
- Son olarak tüzunu ayarlayip karıstıralım.
- 5 dak daha pisirdikten sonra ocagı kapatalım. Et sote yemegimiz servıse hazır. Afiyet olsun :)