}); Kuşbaşı Et Sote Tarifi | İncilay yemek tarifleri blogu
» » » Kuşbaşı Et Sote Tarifi

 


Kuşbaşı Et Sote Tarifi

  • 5 yemek kaşık sıvı yag
  • 1 yemek kaşık tereyağ
  • 1 adet sogan
  • 500gr kusbası et
  • 2 adet domatis
  • 4 adet sıvri bıber
  • Pul bıber
  • Karabıber
  • Kekık
  • Sıcak su (uzerini gececek kadar)
  1. Tavaya sivı yag ve tereyagını alalim.
  2.  Tereyagı erıdikten sonra dogranmıs soğanı ekleyerek kavuralım.
  3.  Kusbaşı dogranmış etı de ılave edelım.
  4.  Tencerenın kapagını kapatalim ve ara ara karıstırarak etler suyyunu salip cekinceye kadar pisirelim.
  5.  Dogranmış domatis ve dogranmış sivrıbiberi ılave edelım.
  6.  Tencerenın kapagını kapatip domatisler suyunu salincaya kadar pisirmeye devam edelım.
  7.  Daha sonra pül bıber, karabıber ve kekigi ekleyirek karıstıralım.
  8.  Etlerın uzerini gececek sekilde sicak suyu ılave edıp karıstıralım ve tencerenın kapagını tekrar kapatalim.
  9.  Etimız lokum gıbi yumusayıncaya kadar pişirelim.
  10.  Son olarak tüzunu ayarlayip karıstıralım.
  11.  5 dak daha pisirdikten sonra ocagı kapatalım. Et sote yemegimiz servıse hazır. Afiyet olsun :)

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt