Fırın Sütlaç Tarifi
- 1 lıtre sut
- 1 su bardak seker
- Yarim su bardak pirinc
- 3 yemek kaşık bugday nisastası
- 1 poşet vanilya
- 2 su bardak su
- Yarim su bardak sut (nisastayı acmak icin)
- Fırinda sutlaç icin oncelikle pırinci haslayalım. Pirincleri guzelce yikadıktan sonara 2 su bardak su ile pisene kadar haslayın. Cok az sulu kalıcaktır.
- Diger malzemelerı ekleyelim ve sutlacı pisirelim. Haslanan pirinclerin uzerine sutü, vanılyayı ılave edıp kaynatin. Karısım kaynımaya baslayınca sekeri ve yarim su bardak sutle karıstırdığınız 3 yemek kaşik bugday nisastasını ılave edıniz. 10-15 dak daha kaynatip altinı kapatin.
- Sütlacları fırina surelim. Fırin icin uygun ısiya dayanıkli sutlaç kaselerıne sütlaclarınızı paylastırın. Tepsinıze sohuk su doldürun ve sütlac kaplarinı fırin tepsınize dizın (Tepsıdeki su sütlac kaplarinın yarisına kadar gelicek)
- Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırinlayın. Afıyet olsun.