Taze Asma Yaprağından Sarma Tarifi
Asma yaprağı (1 kilo civarı)1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
Bir su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
Tuz,pul biber,sumak,karabiber,nane
Bir miktar nar ekşisi
3 tane kuru soğan
Taze Asma Yaprağından Sarma Nasıl Yapılır?
Öncelikle kuru soğanı sıvı yağda kavuruyoruz,salçayı ve baharatları ekleyip yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz,suyu da koyup,çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz,ben salamura yapraklarımı sabahtan soğuk suta koyup ara ara suyunu değiştirdim tuzunu almak için en sonda tencerede bir iki taşım kaynatıp altını kapatttım,sarmaları sarıp tencereye dizdim,üzerine tekrar sıvı yağ ve tuzlu su döküp(yaprağınız çok tuzluysa tuz eklemeyebilirsiniz yada az ekleyin)üzerine tabak kapatıp pişiriyoruz afiyet olsun.