Taze Asma Yaprağından Sarma Tarifi

Asma yaprağı (1 kilo civarı)
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
Bir su bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
Tuz,pul biber,sumak,karabiber,nane
Bir miktar nar ekşisi
3 tane kuru soğan
Taze Asma Yaprağından Sarma Nasıl Yapılır?
Öncelikle kuru soğanı sıvı yağda kavuruyoruz,salçayı ve baharatları ekleyip yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekliyoruz,suyu da koyup,çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz,ben salamura yapraklarımı sabahtan soğuk suta koyup ara ara suyunu değiştirdim tuzunu almak için en sonda tencerede bir iki taşım kaynatıp altını kapatttım,sarmaları sarıp tencereye dizdim,üzerine tekrar sıvı yağ ve tuzlu su döküp(yaprağınız çok tuzluysa tuz eklemeyebilirsiniz yada az ekleyin)üzerine tabak kapatıp pişiriyoruz afiyet olsun.

About Sibel ÖZER

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Bayramların vazgeçilmezi yaprak sarma tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. En, en, en sevdiğim yemek ama çok üşeniyorum yapmaya. :)

    YanıtlaSil
  3. Çok harika bir tarif de memlekette sarma yapacak bayan kaldı mı? bilmiyorum. ha bir de sarmaya dolma demezler mi? çok kızıyorum.:) Good jobs editör.

    YanıtlaSil
  4. Ben sarmayı çok severim aşağı yukarı her hafta evde yaptırırım bu karalahana olur fasulye yaprağı olur üzüm yaprağı olur ama bir sarma çeşidi olur yani Sizinki de çok güzel olmuş ellerinize sağlık tarifiniz için de teşekkür ederiz

    YanıtlaSil