}); Tatil İçin Erken Rezervasyon Yaptırdınız Mı? | İncilay yemek tarifleri blogu

Erken Rezer

Tatil İçin Erken Rezervasyon Yaptırdınız Mı?


Erken rezervasyon özellikle kış aylarında en çok aradığımız konular arasında yer alır.Bu konuda en çok merak edilen ise rezervasyonun işe yarayıp yaramadığıdır. 

Gelişmiş birçok ülkede erkenden rezervasyon yaptırmak çok eskiden beri yerleşmiş bir kavramdır.Ülkemizde ise bu kavram yeni yeni yerleşmektedir.

Peki Neden Daha Önce Yerimi Ayırtmalıyım?


Bu durumu iki türlü açıklayabiliriz. İlki indirim sonraki ise yer bulabilmek...Tarihlere göre erken rezervasyon indirimi (otellerden alınan verilere göre) rezervasyon indirimleri aşağıdaki şekilde uygulanmaktadır:

  • Kasım ayı ve Şubat ayı arası: %50 ve üzeri 
  • Mart ayı ve Nisan ayı arası: %30 ve %40 
  • Nisan ayı ve Haziran ayı arası: %15 ve %20
  • Temmuz ayı ve ağustos ayı arası:Bu aylar sezon olduğu için yüzde 10 daha az veya hiç indirim yok.Bu aylarda yer bulma sıkıntısı ise hat safhalarda... 

Tatile çıkacağınız son aylar içinde otel ararsanız genelde şöyle bir cevap ile karşılaşırsınız: 

-"Otel var ama oda yok maalesef doluyuz bizi aradığınız için teşekkür ederiz" deyip telefonu kapatırlar. 

Bu ise hiç hoşlanmadığımız bir olaydır.Erken rezervasyon yaptırarak böyle durumlar ile karşılaşmayın... 


Erken Rezervasyon

Peki Nasıl Erkenden Rezervasyon Yaptırabilirim ?

Yukarıdaki tarih aralıklarına göre erken rezervasyon yaptırmak için en uygun tarih kasım ve şubat ayları arasıdır.Bunun sebebi ise otel ve pansiyonların otel indirimlerini bu tarihlerde başlatmasıdır.


Peki Nasıl Otel Seçeceğim? 

Bunun için birçok yol var.Öncelikle geçmiş tatilcilerin deneyimleri bize bu konuda yol gösterebilir.Günümüzde her otel ile ilgili yorum sayfaları mevcut.Yorumları çok iyi okuyarak otel hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.Tabii otelin Yıldız sayısı da çok önemli.Otel seçimi konusunda en iyi yapılacak iş ise seyahat bloglarını sıkı takip etmek.Daha önce gidip memnun kaldığınız bir otel sizin için referans olabilir.Fiyatından ve otelden memnunsanız bir an önce erken rezerve yaptırın.


Erken Rezervasyon


Rezervasyon Yaptırmak Kar mı Zarar mı ?

Ülkemizde geniş kesim erkenden yapılan rezervasyonun aldatmaca olduğunu düşünmektedir.Bazı oteller fiyatı yükseltip indirim oranını cazip göstererek kandırmaca yapabiliyor.Ülkemizdeki 6 aylık enflasyon ile İndirimin yararlı olmadığı düşüncesi içinde bulunanlarda var. 

Peki Bunu Nasıl Anlayacağız ?

Bunu anlamak için ortalama fiyat araştırması yapabilirsiniz.Aynı dönem içinde aynı bölgedeki otellerden 5 -6 tanesini arayıp fiyat karşılaştırması yapmalısınız. Aynı oteli mutlaka farklı dönemlerde birkaç kez arayıp değerlendirme yapabilirsiniz. 

Unutmayın araştırıp soruşturma yaparak  en iyi oteli bulmak sizin yararınıza olacaktır. 
Erkenden yerinizi ayırtmak fiyat olarak kazançlı olmayabilir ama yer bulmak açısından çok önemli....

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt