}); Nişan Yüzüğü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli? | İncilay yemek tarifleri blogu

Nişan Yüzük

Nişan Yüzüğü Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hediye,söz,nişan ve düğünlerin en önemli takısı olan yüzük alırken nelere dikkat edilmeli?

Yüzük en özel bir takı ise öncelikle bu seçim özgür bir irade ile yapılmalıdır.Yüzük konusunda bir çok seçenek olmasına rağmen maalesef kuyumcu sistemin sunduğu dayatma ile karşı karşıya geliyoruz.

Kuyumcu sisteminde her zaman elinde olanı satmak ve dayatmak vardır.Siz istediğiniz bir yüzüğü sipariş vermek yada yaptırmak istediğinizde size hemen faiş bir fiyat vererek sizi caydırmaya çalışır.Peki bunu nasıl anlayacağız?

İşte buyrun size klasik kuyumcu yalanı;
-Elimizde sizin beğendiğinizden yüzükten kalmadı.(Hiç bir zaman yok demezler dikkat!!!)

Aklınıza yatan bir yüzüğe karar verdiniz.O halde öncelikle birçok kuyumcu dolaşarak uygun fiyat araştırması veya karşılaştırma yapmalısınız.

Yine bir çok kuyumcuda karşılaştığımız özel yapılmış yüzükler görürüz.Bu yüzükleri sorduğumuzda ise;
"Bu yüzükleri yurt dışına yapıyoruz" cevabını veren kuyumcudan kendimize özel bir yüzük yapılmasını istememiz doğal diye düşünüyorum.En azından elinde var olan yüzükleri dayatmaya devam etmeyecektir.

Şimdi yüzük seçimi rehberine başlayabiliriz.

Öncelikle bu yüzüğü aldığımızda ne kadar süre ile parmağımıza takacağız?Ömür boyu parmağa takılacak yüzük parmağımızı rahatsız etmemelidir.Ağır yüzükler uzun süreli olarak parmakta takılı kaldığında azar azar cildi,kemiği ve kasları olumsuz etkilemektedir.Söz konusu sağlık ise bu konuya azami özen gösterelim.

Ağır yüzükler genelikle Osmanlı tarzı yüzüklerdir.Genellikle ilk görünüşte göze hoş gelir.Zaten bu tarz yüzükler kuyumcu tarafından hemen vitrinden indirilip önünüze konulan yüzüklerdir.

Dikkat!!!Kuyumcunun önünüze koyduğu ilk yüzük modeli genellikle satılmayan ve serisi olmayan metali saflığını zamanla yitirmiş yüzüklerdir.

Siz ilk taktığınız yüzüğü hemen almak hissine kapılabilirsiniz.Genellikle parmağıma çok yakıştı diye içinizden geçirirsiniz.Fakat nasıl ilk defa bir ayakkabı giydiğinizde ayağınızda hoş görünür ise yüzük de aynıdır.Zamanla ayağınıza ayakkabı vurduğunda rahatsız olmaya başlarsınız.Ağır yüzüğünde acısı sonradan çıkmaktadır.

Aşağıda yüzüklerin metal cinsine göre resimlerini ekledim.Altın rengi ile seçilebiliyor.Fakat platin,silver,cobalt gibi metallerin ayrımını için renk ve parlaklığından ayırt edebilirsiniz.


yüzüklerin cinsleri



Erkekler kısmını çözdük.Şimdi sıra bayanlarda.Bayan yüzükleri genellikle taşlı olur.Bu taşlar ise günün birinde düşer.

"Taşı düşmeyen yüzük yoktur".

Bu önemli hatırlatmadan sonra taşlı yüzük almanızı tavsiye etmem.Yüzük taşı düştükten sonra kuyumcu ile papaz olmanızı istemem.Bu yüzden taşlı yüzük almayın derim.Yine de özgür irade sizin.


Yüzükte önemli bir diğer nokta ise yüzüğün parmağınıza uygun bir boyutta olmasıdır.Mutlaka yüzüğü parmağınıza takarak deneyiniz.Genellikle ip ile ölçü alınıp kuyumcudan yüzük alınır ve sonu hüsran olur.Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsanız yüzüğü mutlaka parmağınıza takın bir süre bekleyip oturuşunu,duruşunu ve kayıp kaymadığını gözlemleyin.

Genellikle kuyumcular yüzük parmağınıza tam oturdu yakıştı yalanını söyledikten sonra hayırlı olsun deyip sizi kapıya kadar uğurlamak ister dikkat!!

Aşağıdaki tabloya bakarak yüzük boyutunuzu öğrenebilirsiniz.
Taşlı yüzük almakta kararlıysanız taşınızın carattını bilmelisiniz.Ebatına bakarak caratını ayırt edebilirsiniz.
Carratı öğrendik şimdi sıra geldi yüzük üzerindeki taşların özelliklerine ve adlarına yine tabloya bakarak taşın cinsini ayırt edebilirsiniz.
yüzük taşları
Arkadaşlar yüzük seçmede önemli püf noktalarını sizler ile paylaştım.Ömür boyu rahatça ve hiç bir sorun yaşamadan yüzük takmanız dileği ile mutluluklar dilerim.

About Editör

Merhabalar Ben Sibel! Moda,diyet,sağlık,yemek tarifleri,astroloji ve diğer konular hakkında bir çok soruya cevap bulacağınız bloguma hoşgeldiniz.Faydalı olmak en büyük dileğimdir.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt