Dere Otlu Poğaça Tarifi
Poğaçayı severiz.İçinde dere otu ve peynir olan poğaçaları daha da severiz.Dere otu ve peynirin müthiş uyumu kıyır kıyır lezzeti....
İşte içi dere otlu ve peynirli poğaça için
malzemeler;
- 250 gram tereyağ veya margarin
- 2 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 cay bardak sıvı yag
- 2 yemek kaşık elma sirkesi
- 4 yemek kaşık yogurt
- 2 tatlı kaşık tuz
- 1 tatlı kaşık seker
- 1 paket kabartma toz
- 1 bağ kıyılmış taze dere otu
- Yeterince un
- İçi için beyaz peynir
Dere Otlu Poğaça Nasıl Yapılır?
Uygun yoğurma kabına erimiş tereyağ veya margarini alın.Diğer sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın.Unu dikkat ile ekleyip katı malzemeleri ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.Taze dere otunu ve peyniri iyice harman edip karıştırın.Kabaran hamur içine bu karışımı ekleyin.Hamurların üzerine yumurtaların sarı kısmını sürün.
Daha sonra fırında 180 derece ayar ile kontrol ederek pişirin.
Burada poğaça içinde sirke kullanmamızın sebebi var.Poğaçanın kıyır kıyır olması için hamur içinde sirke kullanıyoruz.Siz daha yumuşak poğaça yapmak için kullanmayabilirsiniz.Sirke ile poğaça daha uzun ömürlü oluyor bu şekilde bayatlamıyor.Bayatlamayan poğaça yapmanın sırrı da bu aynı zamanda....
Çay yanında doyurucu poğaçalar hazır.Afiyet olsun.