Kestanenin Faydaları Nelerdir?
Kış mevsiminin gözde yiyecekleri arasında yer alan kestanenin sezonu açıldı.Lif ve mineral bakımından zengin olan kestane sağlık açısından çok faydalı bir besin.
Kış deprosyonunu engelleyen,stresi azaltan kestane aynı zamanda kan basıncını ve kolesterolü dengede tutuyor.
Kalp dostu olarak ün salan bu lezzeti yiyecek bağışıklığı koruma altına alıyor.
Peki,halk dilinde kestane kebap yemesi sevap diyerek büyükten küçüğe herkesin tükettiği kestane nasıl tüketilmeli?
Sağlık açısından değerli bir besin olan kestane öncelikle taze tüketilmeli.Pişirilme sırasında ise çok yakılmadan pişirilmeli.
Kestanenin Yararları ve Kestanenin Kalori Değerleri
Güçlü bir protein olarak ön plana çıkan kestane kalori bakımından yüksek olmasına rağmen içindeki yağ azlığından ve lif fazlalığından dolayı kalbe zararı yok.İşte kestanenin besin değerleri;
Besin Değeri 100 gramda
Kalori 176 kcal-Karbonhidrat 39.3 g-Lif 3.3 g,Protein 1.0 g-Yağ 0.9 g-Kolesterol 0.0 mg-Potasyum 486.0 mg-Kalsiyum 25.0 mg-Demir 0.9 mg
Besin değerleri incelendiğinde 3 orta boy kestane 1 dilim ekmeğe eş değer ölçüde.Demir,potasyum ve magnezyum açısından zengin olması ile öğünlerde tüketilebilir.
- B1,B2 ve C vitaminleri açısından zengin bir besindir
- Vücuda enerji verir.
- Halsizliği alır ve yorgunluğa iyi gelir.
- Basur ve varise iyi gelmektedir.
- Ruh halini sakinleştirir.
- Kan dolaşımına olumlu katkı sağlar.
- Kas sisteminin uyarılmasında ve vücudun su dengesini sağlamada etkilidir.
- Kestane cinsel güç arttırıcı besindir.
- Kaslara kuvvet verir.
- Hemoroidi azaltır.
- Çocuklarda iştah açan besindir.